פילה בס בחמאה על סלט חצילים מרוקאי
מתערבים שבסוף הארוחה תרצו ללקק את הצלחת: פילטים של בס מטוגנים קלות בחמאה, מתובלים בשום ובעשבי תיבול ריחניים, מונחים על סלט חצילים בסגנון מרוקאי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
700 גרם דג בס, חתוך לנתחים
ענף תימין
2 כפות חמאה
ענף רוזמרין
2 שיני שום קצוצות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 פרוסות לימון, פרוסות דק, כולל הקליפה
לסלט החצילים
3 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות (בגודל של כ-2 ס"מ), מטוגנים בשמן עמוק עד הזהבה
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
רבע כפית כרכום
5 שיני שום, קצוצות
צרור כוסברה, קצוץ דק
מיץ מחצי לימון
קורט סוכר
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים את החמאה במחבת בינונית, מוסיפים את עשבי תיבול, השום הקצוץ ונתחי הדג. צורבים את הדג במשך כ-3 דקות, כשהעור כלפי מטה. בעזרת כף, יוצקים ממעט מן הנוזלים והחמאה שבמחבת על פני חלקו העליו של הדג. לאחר כ-3 דקות הופכים את נתח הדג ומניחים לו להיצלות כדקה אחת.
2 מערבבים את חומרי הסלט בקערה. לאחר שהחצילים ספגו את הטעמים, מעבירים לצלחת הגשה.
3 מניחים את נתחי הדג הצלוייים על הסלט.
**ספרו לנו מה מתכון החמאה הכי טוב שלכם ותוכלו לזכות בסדנת בישול זוגית**