אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מאפה פסטה חמאתי ופריך

מתכונים לפסטה שלא מעוררים בנו תחושות אשמה תמיד מדברים אלינו, ולפסטה בתנור יש לנו חולשה קשה. אולי אלה ההזהבה והפריכות, אולי ניחוח החמאה המטריף. מה שבטוח – זה פשוט מאוד טעים

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 24/07/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם פסטה פנה

6 כפות (100 גרם) ממרח חמאה רך במליחות קלה, ועוד 3 כפות ממרח חמאה במליחות קלה מומס

שלושת רבעי כוס עלי בזיליקום

4 שיני שום

חצי כוס מוצרלה מגוררת

שלושת רבעי כוס פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות.

3 מכניסים למעבד מזון את ממרח החמאה (המומס ושאינו מומס), הבזיליקום, שיני השום, המלח והפלפל. טוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מערבבים את הפסטה המוכנה עם תערובת החמאה, מוסיפים את המוצרלה ושליש מכמות הפרמזן (רבע כוס) ומערבבים.

5 מכניסים את הפסטה לתבניות אישיות ואופים בתנור כחצי שעה, עד להזהבה יפה.

מאפה פסטה - לורפק (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מאפה פסטה - לורפק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6 מפזרים מלמעלה את שאר הפרמזן, ומגישים.