הרושטי שיסגור לכם את הפינה של האירוח בחנוכה
ביקשנו מאבי ביטון, אדם שיודע דבר או שניים על אירוח של הרבה אנשים, לגלות לנו את סוד האירוח שלו בחנוכה. לשמחתנו הוא ענה תשובה מלאה, פלוס מתכון שסוגר יופי של פינה. קבלו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
חנוכה הוא חג טריקי: מצד אחד הוא נמשך שמונה ימים תמימים, ללא ארוחה אחת מרכזית, ומצד שני יש רק שתי מנות שנהוג לאכול בו – סופגניות ולביבות. אז מה מכינים? הפתרון שלי הוא לתת את הבמה המרכזית ללביבות (אל תדאגו, זה לא אומר שתצטרכו לעמוד במטבח כל האירוח, תכף נגיע לזה), ולצידן להגיש מגוון תוספות וירקות שמשתלבות איתן טוב. עורכים עוד הדלקת נרות למחרת? אין בעיה, אפשר לגוון עם מנות הצד, ולהמשיך לתת ללביבות (מאותו סוג או מסוג שונה) את מרכז הבמה.
ההמלצה שלי היא להגיש לצד הלביבות כמה סלטים קלילים על בסיס ירקות, טונה או אפילו דגים מעושנים, ומטבלים על בסיס שמנת חמוצה, גבינת שמנת או מיונז. למי שמעדיף, זאת גם ההזדמנות להכין ארוחה צמחונית קלילה וכיפית. אם רוצים להוציא את הגלוטן מהתפריט אפשר גם להמיר את הקמח הרגיל בקמח חומוס, שגם נותן טעם ומרקם נפלא ללביבות.
פוחדים למצוא את עצמכם מעל המחבת לאורך האירוח כולו? זה לא יקרה. את הלביבות אפשר להכין מבעוד מועד ולאכול אותן בטמפרטורת החדר, או לחלופין לחמם בזמן אמת בתנור בחום של 200 מעלות (הן לא יתייבשו, מכיוון שהן מטוגנות יש לחות ושומן ששומרים עליהן).
הלביבה שאני הכי אוהב מגיעה דווקא מהמטבח האוסטרי. שמה הוא רושטי, ומה שכיף בה הוא שהיא עשויה רק מתפוחי אדמה, חמאה ומעט מלח. אין בה לא ביצים ולא קמח, והיא מתאימה במיוחד לאירוח כי היא גדולה מאוד ואינה מצריכה זמן בישול ארוך. הנה המתכון שלי, מפה אתם יכולים להמשיך לבד.
מרכיבים (6 מנות):
5 תפוחי אדמה, מגוררים דק וסחוטים מנוזלים
מעט מלח
3 כפות ממרח חמאה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את תפוחי האדמה עם המלח.
2 ממיסים במחבת עם תחתית נון סטיק בקוטר 26 ס"מ מחצית מכמות ממרח החמאה, מסדרים את תפוחי האדמה המגוררים ומהדקים מעט.
3 מטגנים את הלביבה כ-8 דקות בחום נמוך, והופכים בזהירות על צלחת הגשה.
4 מוסיפים את יתרת ממרח החמאה למחבת, מחזירים את הלביבה כך שהצד הלא עשוי יפנה למטה ומטגנים כ-8 דקות נוספות.
5 מגישים עם סלט ירוק, שמנת חמוצה ואילו תוספות שרוצים ואוכלים בטמפרטורת החדר.