אוכל

כנאפה ביתית

ניסיתם להכין פעם כנאפה ביתית? כי לא תאמינו כמה זה פשוט. לכבוד שבועות ארגנו לכם מתכון לכנאפה אמיתית, עם ניחוח מעולה של ממרח חמאה, סירופ והכל

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 14/05/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 121 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם אטריות קדאיף

10 כפות ממרח חמאה

250 גרם גבינת ריקוטה

50 גרם גבינת חלומי מגוררת

לסירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

2 כפות מי ורדים

לקישוט:

פיסטוקים גרוסים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: מביאים את הסוכר והמים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מורידים מהאש, מוסיפים מי ורדים ומערבבים.

2 מערבבים את הריקוטה עם החלומי לתערובת אחידה.

3 ממיסים 8 כפות ממרח חמאה. מערבבים את האטריות עם ממרח החמאה המומס ופותחים אותן באצבעות כדי שיצופו כהלכה.

4 מרכיבים את הכנאפה: ממיסים 2 כפות ממרח חמאה במחבת, ומסדרים חצי מכמות האטריות. מכסים בתערובת הגבינות ומכסים ביתרת האטריות.

כנאפה (צילום: אפיק גבאי, בבושקה הפקות ל-mako)
כנאפהעם לורפק|צילום: אפיק גבאי, בבושקה הפקות ל-mako

5 מטגנים 5 דקות או עד להזהבה, הופכים ומטגנים עוד 5 דקות (אם אין חמאה במחבת, מוסיפים עוד ממרח חמאה). מנמיכים להבה כדי שהאטריות ישחימו אבל לא ייחרכו.

6 מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מעל סירופ סוכר, מפזרים פיסטוקים ומגישים מיד.