כנאפה ביתית
ניסיתם להכין פעם כנאפה ביתית? כי לא תאמינו כמה זה פשוט. לכבוד שבועות ארגנו לכם מתכון לכנאפה אמיתית, עם ניחוח מעולה של ממרח חמאה, סירופ והכל
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 14/05/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם אטריות קדאיף
10 כפות ממרח חמאה
250 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת חלומי מגוררת
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 כפות מי ורדים
לקישוט:
פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הסירופ: מביאים את הסוכר והמים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מורידים מהאש, מוסיפים מי ורדים ומערבבים.
2 מערבבים את הריקוטה עם החלומי לתערובת אחידה.
3 ממיסים 8 כפות ממרח חמאה. מערבבים את האטריות עם ממרח החמאה המומס ופותחים אותן באצבעות כדי שיצופו כהלכה.
4 מרכיבים את הכנאפה: ממיסים 2 כפות ממרח חמאה במחבת, ומסדרים חצי מכמות האטריות. מכסים בתערובת הגבינות ומכסים ביתרת האטריות.
5 מטגנים 5 דקות או עד להזהבה, הופכים ומטגנים עוד 5 דקות (אם אין חמאה במחבת, מוסיפים עוד ממרח חמאה). מנמיכים להבה כדי שהאטריות ישחימו אבל לא ייחרכו.
6 מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מעל סירופ סוכר, מפזרים פיסטוקים ומגישים מיד.