מרק בצל לא מוקרם בניחוח חמאתי
כן כן, עשינו את הלא ייעשה והכנו מרק בצל חמאתי ומשובח - בלי פתית אחד של גבינה צהובה. אז מה כן? פרוסות של לחם שום חמאתי עשיר בטעם, שעושות למרק הזה את השירות הכי טוב שיש
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 כרישות
5 כפות ממרח חמאה עם מלח
7 בצלים לבנים גדולים
3 בצלים סגולים גדולים
שני שליש כוס יין לבן
1 ליטר מים או ציר ירקות
מלח
פלפל שחור
תימין טרי
ללחם שום:
בגט
5 כפות ממרח חמאה עם מלח
2 שיני שום כתושות
פטרוזיליה או עירית לעיטור
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הבצלים ופורסים אותם ואת הכרישה לטבעות.
2 מחממים סיר כבד ומכניסים את הבצלים והכרישות (ניתן להוסיף מעט חמאה לסיר לריכוך- לא חובה). מאדים תוך כדי ערבוב. כשהבצלים מתחילים להתרכך מוסיפים את ממרח החמאה ומבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה עד שהבצלים שחומים. מערבבים מדי פעם.
3 מוסיפים את היין ומערבבים.
4 מוסיפים את הציר ומתבלים במלח, פלפל שחור ותימין. מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה.
5 להגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הבגט לפרוסות ומושחים אותן בממרח חמאה. מורחים מעל שום כתוש ומכניסים לתנור עד שהלחם משחים.
6 מוזגים את המרק לקערות, מניחים בכל קערה פרוסת בגט ומגישים.