אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק בצל לא מוקרם בניחוח חמאתי

כן כן, עשינו את הלא ייעשה והכנו מרק בצל חמאתי ומשובח - בלי פתית אחד של גבינה צהובה. אז מה כן? פרוסות של לחם שום חמאתי עשיר בטעם, שעושות למרק הזה את השירות הכי טוב שיש

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 17/12/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כרישות

5 כפות ממרח חמאה עם מלח

7 בצלים לבנים גדולים

3 בצלים סגולים גדולים

שני שליש כוס יין לבן

1 ליטר מים או ציר ירקות

מלח

פלפל שחור

תימין טרי

ללחם שום:

בגט

5 כפות ממרח חמאה עם מלח

2 שיני שום כתושות

פטרוזיליה או עירית לעיטור

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הבצלים ופורסים אותם ואת הכרישה לטבעות.

2 מחממים סיר כבד ומכניסים את הבצלים והכרישות (ניתן להוסיף מעט חמאה לסיר לריכוך- לא חובה). מאדים תוך כדי ערבוב. כשהבצלים מתחילים להתרכך מוסיפים את ממרח החמאה ומבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה עד שהבצלים שחומים. מערבבים מדי פעם.

3 מוסיפים את היין ומערבבים.

מרק בצל עם חמאה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מרק בצל עם חמאה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4 מוסיפים את הציר ומתבלים במלח, פלפל שחור ותימין. מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה.

5 להגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הבגט לפרוסות ומושחים אותן בממרח חמאה. מורחים מעל שום כתוש ומכניסים לתנור עד שהלחם משחים.

6 מוזגים את המרק לקערות, מניחים בכל קערה פרוסת בגט ומגישים.