אוכל

עוגיות חמאה כשרות לפסח

חמאתיות, פריכות ונימוחות - כשתקנחו ארוחה טובה עם עוגיות החמאה האיכותיות האלה, הדבר האחרון שתחשבו עליו זה פסח. רק שימו לב, החמאה היא הכוכבת של המתכון, אז אל תתפשרו עליה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 27/03/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

8 כפות (100 גרם) ממרח חמאה ללא מלח

140 גרם (שני שליש כוס) סוכר

1 חלמון

1 כפית קליפת לימון מגוררת ו/או כפית תמצית וניל

140 גרם (1 כוס) קמח תופח כשר לפסח

אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את ממרח החמאה עם הסוכר, החלמון וקליפת הלימון ו/או הווניל, עד לקבלת מרקם קרמי.

2 מוסיפים קמח מנופה ומעבדים עד להתגבשות כדור. עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה לפחות.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

עוגיות ממרח חמאה (צילום: בבושקה הפקות)
עוגיות ממרח חמאה|צילום: בבושקה הפקות

4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח (בקמח כשר לפסח) לעובי חצי ס"מ. קורצים עוגיות בעזרת קורצני צורות.

5 אופים 8-10 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב מעט בקצוות. מצננים ומאבקים באבקת סוכר. שומרים בקופסה אטומה.

סטיילינג לוידיאו: טליה הדר