עוגיות חמאה כשרות לפסח
חמאתיות, פריכות ונימוחות - כשתקנחו ארוחה טובה עם עוגיות החמאה האיכותיות האלה, הדבר האחרון שתחשבו עליו זה פסח. רק שימו לב, החמאה היא הכוכבת של המתכון, אז אל תתפשרו עליה
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 27/03/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
8 כפות (100 גרם) ממרח חמאה ללא מלח
140 גרם (שני שליש כוס) סוכר
1 חלמון
1 כפית קליפת לימון מגוררת ו/או כפית תמצית וניל
140 גרם (1 כוס) קמח תופח כשר לפסח
אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
1 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את ממרח החמאה עם הסוכר, החלמון וקליפת הלימון ו/או הווניל, עד לקבלת מרקם קרמי.
2 מוסיפים קמח מנופה ומעבדים עד להתגבשות כדור. עוטפים בניילון ומקררים חצי שעה לפחות.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח (בקמח כשר לפסח) לעובי חצי ס"מ. קורצים עוגיות בעזרת קורצני צורות.
5 אופים 8-10 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב מעט בקצוות. מצננים ומאבקים באבקת סוכר. שומרים בקופסה אטומה.
סטיילינג לוידיאו: טליה הדר