אוכל

טארט גבינת שמנת עם שוקולד לבן וקפה

הבצק - בצק פריך עשיר בחמאה, המילוי - גבינת שמנת עם שוקולד לבן וטיפה קפה, בשביל הארומה, ואחרי כל אלה עוד ישנה הקצפת. אלה ברבי מ"בייקאוף" חוזרת לביקור, ומזכירה לנו כמה כישרון יש לה בידיים

אבי ביטון ואלה ברבי | לורפק | פורסם 21/05/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית (תבנית טארט מתפרקת קוטר 26):

2 כוסות ורבע (315 גרם) קמח קר מאוד (מהמקפיא)

שלושת רבעי כוס (75 גרם) פקאנים טחונים

קמצוץ מלח

כף קפה נמס טחון דק (לא חובה)

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

ביצה טרופה

למלית:

275 גרם גבינת שמנת איכותית

ביצה

2 כפות קורנפלור

רבע כוס שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד לבן

50 גרם (רבע כוס) סוכר

כף קפה נמס טחון דק

לציפוי:

375 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד

40 גרם אינסטנט פודינג וניל

כף נס קפה טחון דק

להגשה:

50 גרם (חצי כוס) פקאנים מסוכרים גרוסים

50 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקלתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, פקאנים טחונים, מלח, נס קפה (אם רוצים) ואבקת סוכר.

2 מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד לאיחוד.

3 מעצבים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות.

5 מרדדים את הבצק המצונן על נייר אפייה ומעבירים בעדינות לתבנית. מקררים כחצי שעה במקפיא ואופים אפייה עיוורת עם משקולות כחצי שעה.

6 מסירים את המשקולות ואופים עוד כ-5 דקות. מצננים ומכינים את המלית.

7 המלית: מחממים תנור ל-160 מעלות.

8 מערבבים את גבינת השמנת עם הביצה והקורנפלור.

9 ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד הלבן והסוכר ומוסיפים לתערובת הגבינה. מוסיפים קפה נמס, מערבבים ויוצקים על הקלתית.

10 מחזירים לתנור ואופים כ-30 דקות עד להתייצבות. מצננים היטב לפני שלב הציפוי.

11 הציפוי: מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג והקפה.

12 מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים כמו בצילום. מקשטים בפקאנים המסוכרים הגרוסים ומפזרים מעט אבקת סוכר.