אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

ריזוטו ירוקים בחמאת לימון

מחפשים ארוחה צמחונית ומאוזנת? נדמה לנו שמצאנו את האחת בשבילכם: ריזוטו עם בצלים ושום, שמעליו תבשיל חמאתי ריחני ומזין של ירקות ירוקים. בקיצור, ייתכן שנמצא המתכון שיגרום לנו להכין ריזוטו

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 25/02/18 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות ממרח חמאה לייט

1 שאלוט או בצל קטן, קצוץ דק דק

עלי תימין מ-3 ענפים

2 שיני שום, קצוצות

2 כוסות אורז עגול לריזוטו

חצי כוס יין לבן

4 כוסות מרק צח או מים רותחים

1 כוס עלי תרד קצוצים, ללא גבעולים

מלח

לירוקים:

2 כפות ממרח חמאה לייט

ראש ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים

1 כוס אפונה

200 גרם כרוב ניצנים, חצויים (טרי או קפוא)

מיץ סחוט מחצי לימון

קליפת לימון מגוררת

פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם ממרח חמאה לייט ומאדים את השאלוט בלי להזהיב. מוסיפים תימין, שום ואורז ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות כליל.

2 מוסיפים כוס מרק ותרד, ובוחשים בכף עץ. כשהמרק נספג מוסיפים עוד כוס מרק, בוחשים שוב וחוזר חלילה. מבשלים עד שהאורז רך.

ריזוטו ירוקים בחמאת לימון ממותג (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אם היינו מכירים את התוספת הירוקה הזאת, היינו מכינים אותה מזמן|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3 הירוקים: מקפיצים את הירקות במחבת חמה עם ממרח חמאה לייט. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומגישים מעל הריזוטו.