צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
ריזוטו ירוקים בחמאת לימון
מחפשים ארוחה צמחונית ומאוזנת? נדמה לנו שמצאנו את האחת בשבילכם: ריזוטו עם בצלים ושום, שמעליו תבשיל חמאתי ריחני ומזין של ירקות ירוקים. בקיצור, ייתכן שנמצא המתכון שיגרום לנו להכין ריזוטו
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 25/02/18
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 כפות ממרח חמאה לייט
1 שאלוט או בצל קטן, קצוץ דק דק
עלי תימין מ-3 ענפים
2 שיני שום, קצוצות
2 כוסות אורז עגול לריזוטו
חצי כוס יין לבן
4 כוסות מרק צח או מים רותחים
1 כוס עלי תרד קצוצים, ללא גבעולים
מלח
לירוקים:
2 כפות ממרח חמאה לייט
ראש ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים
1 כוס אפונה
200 גרם כרוב ניצנים, חצויים (טרי או קפוא)
מיץ סחוט מחצי לימון
קליפת לימון מגוררת
פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר עם ממרח חמאה לייט ומאדים את השאלוט בלי להזהיב. מוסיפים תימין, שום ואורז ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות כליל.
2 מוסיפים כוס מרק ותרד, ובוחשים בכף עץ. כשהמרק נספג מוסיפים עוד כוס מרק, בוחשים שוב וחוזר חלילה. מבשלים עד שהאורז רך.
3 הירוקים: מקפיצים את הירקות במחבת חמה עם ממרח חמאה לייט. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומגישים מעל הריזוטו.