צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
מאפינס קישואים חמאתיים
מתכון למאפינס טעימים ומענגים לילדים ולגדולים, שאפשר לזלול בשקט: יש שם קישואים, יש גם זוקיני, ניחוח החמאה מורגש היטב אבל הכולסטרול? מופחת, תודה
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 01/07/18
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
2 קישואים בינוניים
2 זוקיני בינוניים
1 בצל בינוני
כוס קמח
כפית אבקת אפייה
2 ביצים
5 כפות (75 גרם) ממרח חמאה לייט במליחות מעודנת
100 גרם גבינה בולגרית במליחות עדינה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מגררים דק את הקישואים, הזוקינים והבצל. סוחטים היטב מנוזלים.
3 מוסיפים ביצים וממרח חמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מפוררים את הגבינה ומוסיפים לתערובת.
4 מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד לאיחוד.
5 מחלקים לתבניות מאפינס ואופים 25-30 דקות, עד שהמאפינס משחימים מעט.
* אפשר להכין את המאפינס רק מקישואים או רק מזוקיני.
* למיני מאפינס כמו בתמונה מקצרים את זמן האפייה בשליש. המתכון יספיק לכ-30 מיני מאפינס.