אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מאפינס קישואים חמאתיים

מתכון למאפינס טעימים ומענגים לילדים ולגדולים, שאפשר לזלול בשקט: יש שם קישואים, יש גם זוקיני, ניחוח החמאה מורגש היטב אבל הכולסטרול? מופחת, תודה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 01/07/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 קישואים בינוניים

2 זוקיני בינוניים

1 בצל בינוני

כוס קמח

כפית אבקת אפייה

2 ביצים

5 כפות (75 גרם) ממרח חמאה לייט במליחות מעודנת

100 גרם גבינה בולגרית במליחות עדינה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מגררים דק את הקישואים, הזוקינים והבצל. סוחטים היטב מנוזלים.

3 מוסיפים ביצים וממרח חמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מפוררים את הגבינה ומוסיפים לתערובת.

4 מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד לאיחוד.

5 מחלקים לתבניות מאפינס ואופים 25-30 דקות, עד שהמאפינס משחימים מעט.

מאפינס קישואים עם ממרח חמאה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מאפינס קישואים עם ממרח חמאה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

* אפשר להכין את המאפינס רק מקישואים או רק מזוקיני.

* למיני מאפינס כמו בתמונה מקצרים את זמן האפייה בשליש. המתכון יספיק לכ-30 מיני מאפינס.