אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

אוהבים תפודים קראנצ'יים? אלה תפוחי אדמה הכי פריכים שיש

רוצים להשיג את תפוחי האדמה הכי טובים, חמאתיים, פריכים וטעימים שיש? הגעתם למקום הנכון

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 27/03/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 170 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

10 תפוחי אדמה

4 כפות ממרח חמאה במליחות קלה

4 שיני שום, כתושות

מלח גס

פלפל שחור גרוס

כפית עלי תימין

חצי כפית עלי מרווה או רוזמרין קצוצים דק דק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול בסיר גדול עם מי מלח (10-15 דקות).

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול, פורסים לפלחים ומסדרים בתבנית.

תפוחי אדמה פריכים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תפוחי אדמה פריכים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4 ממיסים את ממרח החמאה ומערבבים עם השום, המלח, הפלפל שחור ועשבי התיבול.

5 יוצקים את החמאה המתובלת על תפוחי האדמה ומערבבים כך שיצופו מכל הצדדים.

6 אופים 40 דקות עד שעה, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה.