צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
אוהבים תפודים קראנצ'יים? אלה תפוחי אדמה הכי פריכים שיש
רוצים להשיג את תפוחי האדמה הכי טובים, חמאתיים, פריכים וטעימים שיש? הגעתם למקום הנכון
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 27/03/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
10 תפוחי אדמה
4 כפות ממרח חמאה במליחות קלה
4 שיני שום, כתושות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כפית עלי תימין
חצי כפית עלי מרווה או רוזמרין קצוצים דק דק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול בסיר גדול עם מי מלח (10-15 דקות).
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול, פורסים לפלחים ומסדרים בתבנית.
4 ממיסים את ממרח החמאה ומערבבים עם השום, המלח, הפלפל שחור ועשבי התיבול.
5 יוצקים את החמאה המתובלת על תפוחי האדמה ומערבבים כך שיצופו מכל הצדדים.
6 אופים 40 דקות עד שעה, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה.