אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

תותים בקראמבל קר וקרם חלב

המתכון של אבי ביטון עבור כל מי שרוצה להתחיל את השנה האזרחית החדשה בסטייל: כוסות גבוהות עם תותים, סירופ, קראמבל חמאתי מפורר וקרם שאי אפשר להפסיק לאכול. תצאו הכי משקיענים, אבל נגלה לכם סוד - זה הכי קל

אבי ביטון | לורפק | פורסם 30/12/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקראמבל:

1 כוס קמח תופח

2 כפות סוכר

חלמון מביצה אחת

3.5 כפות ממרח חמאה ללא מלח

כף חלב

1 כפית תמצית וניל איכותית

לקינוח:

20 תותים בשלים וחצויים

5 כפות סוכר

2 מכלים של שמנת מתוקה

1 פחית חלב מרוכז

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקראמבל: מערבבים את כל חומרי הבצק (במיקסר או ידנית) עד שנוצרים פירורים ושומרים מכוסה בקירור למשך חצי שעה.

תותים בקראמבל קר וקרם חלב - הקראמבל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תותים בקראמבל קר וקרם חלב - הקראמבל|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

2 אופים את הבצק בחום של 180 מעלות עד השחמה ומפוררים. מצננים בצד.

3 מכינים את התותים: מניחים את התותים החתוכים בקערה, זורים מעליהם את הסוכר, מערבבים ושומרים במקרר כ-20 דקות עד להיווצרות סירופ סמיך ומתקתק בקרקעית הקערה.

4 מכינים את הקרם: מקציפים בכלי עמוק את השמנת והחלב המרוכז עד לקבלת קצפת רכה ונעימה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים.

לורפק אבי ביטון - תותים בקראמבל קר וקרם חלב (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לורפק אבי ביטון - תותים בקראמבל קר וקרם חלב|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5 מצלחתים את הקינוח: מניחים את התותים בכוס גבוהה, מעליה מוסיפים את הקרם (אפשר בכף או בשקית זילוף), מעליו זורים את את הקראמבל ומעל הכל מזלפים את סירופ התותים. מגישים וזוללים.

תותים בקראמבל קר וקרם חלב - צילחות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תותים בקראמבל קר וקרם חלב - צילחות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל