תותים בקראמבל קר וקרם חלב
המתכון של אבי ביטון עבור כל מי שרוצה להתחיל את השנה האזרחית החדשה בסטייל: כוסות גבוהות עם תותים, סירופ, קראמבל חמאתי מפורר וקרם שאי אפשר להפסיק לאכול. תצאו הכי משקיענים, אבל נגלה לכם סוד - זה הכי קל
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקראמבל:
1 כוס קמח תופח
2 כפות סוכר
חלמון מביצה אחת
3.5 כפות ממרח חמאה ללא מלח
כף חלב
1 כפית תמצית וניל איכותית
לקינוח:
20 תותים בשלים וחצויים
5 כפות סוכר
2 מכלים של שמנת מתוקה
1 פחית חלב מרוכז
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקראמבל: מערבבים את כל חומרי הבצק (במיקסר או ידנית) עד שנוצרים פירורים ושומרים מכוסה בקירור למשך חצי שעה.
2 אופים את הבצק בחום של 180 מעלות עד השחמה ומפוררים. מצננים בצד.
3 מכינים את התותים: מניחים את התותים החתוכים בקערה, זורים מעליהם את הסוכר, מערבבים ושומרים במקרר כ-20 דקות עד להיווצרות סירופ סמיך ומתקתק בקרקעית הקערה.
4 מכינים את הקרם: מקציפים בכלי עמוק את השמנת והחלב המרוכז עד לקבלת קצפת רכה ונעימה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים.
5 מצלחתים את הקינוח: מניחים את התותים בכוס גבוהה, מעליה מוסיפים את הקרם (אפשר בכף או בשקית זילוף), מעליו זורים את את הקראמבל ומעל הכל מזלפים את סירופ התותים. מגישים וזוללים.