אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

בליני כרישה חמאתיים

מתכננים ארוחת סילבסטר ביתית? יש לנו את ה-מנה הראשונה בשבילכם: לביבות כרישה חמאתיות שהן בעצם סוג של בליני, שמוגשות עם קרם פרש וסלט עגבניות. כלומר, זה אם תצליחו לא לזלול אותן ישר מהמחבת

אבי ביטון | לורפק | פורסם 23/12/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם כרישה, חתוכה גס

2 ביצים

4 כפות קמח

כף ממרח חמאה (ללא מלח)

רבע כוס חלב

מעט מלח

2 כפות ממרח חמאה (ללא מלח) לטיגון

לסלט העגבניות:

3 עגבניות, קצוצות

צרור עירית, קצוץ

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

כפית סילאן

מלח גס

להגשה:

שמנת חמוצה או קרם פרש

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הכרישה במים עד לריכוך, כשעה. סוחטים וטוחנים במעבד מזון.

2 מערבבים את הכרישה הטחונה עם הביצים, הקמח, ממרח החמאה (ללא מלח) והחלב. מתבלים במלח ומערבבים שוב.

בליני כרישה - הטיגון (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בליני כרישה - הטיגון|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

3 ממיסים את ממרח החמאה במחבת מעל להבה בינונית, יוצקים מהתערובת בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים.

4.מערבבים את חומרי הסלט.

5 מגישים את הבליני עם שמנת חמוצה או קרם פרש וסלט העגבניות.

בליני כרישה מצולחת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
בליני כרישה מצולחת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל