צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
בליני כרישה חמאתיים
מתכננים ארוחת סילבסטר ביתית? יש לנו את ה-מנה הראשונה בשבילכם: לביבות כרישה חמאתיות שהן בעצם סוג של בליני, שמוגשות עם קרם פרש וסלט עגבניות. כלומר, זה אם תצליחו לא לזלול אותן ישר מהמחבת
אבי ביטון | לורפק
| פורסם 23/12/18
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 גרם כרישה, חתוכה גס
2 ביצים
4 כפות קמח
כף ממרח חמאה (ללא מלח)
רבע כוס חלב
מעט מלח
2 כפות ממרח חמאה (ללא מלח) לטיגון
לסלט העגבניות:
3 עגבניות, קצוצות
צרור עירית, קצוץ
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
כפית סילאן
מלח גס
להגשה:
שמנת חמוצה או קרם פרש
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הכרישה במים עד לריכוך, כשעה. סוחטים וטוחנים במעבד מזון.
2 מערבבים את הכרישה הטחונה עם הביצים, הקמח, ממרח החמאה (ללא מלח) והחלב. מתבלים במלח ומערבבים שוב.
3 ממיסים את ממרח החמאה במחבת מעל להבה בינונית, יוצקים מהתערובת בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים.
4.מערבבים את חומרי הסלט.
5 מגישים את הבליני עם שמנת חמוצה או קרם פרש וסלט העגבניות.