עוגת גבינה עם פירות יער
אז מה אתם מתכננים לחג הקרוב? אנחנו מניחים שיש כמה וכמה עוגות גבינה שיככבו על השולחן שלכם, אבל תנו לתת לכם המלצה אחת בטוחה: עוגת גבינה סופר מבריקה עם פירות יער שיצבעו לכם את החג הלבן בהמון צבע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ:
250 גרם ביסקוויטים
150 גרם חמאה מומסת
400 גרם גבינת שמנת
פחית חלב מרוכז
3 דפי ג'לטין, מרוככים
50 מ"ל חלב
מיץ מ-2 לימונים
400 גרם פירות יער משלל סוגים
אופן ההכנה:
1 מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מערבבים את הפירורים היטב עם החמאה המומסת.
2 מעבירים את המסה שהתקבלה לתבנית והיטב מהדקים לתחתית התבנית.
3 מקציפים את הגבינה עם החלב המרוכז עד לקבלת קרם קליל.
4 מרככים את הג'לטין במים קרים למשך 10 דקות עד לקבלת מרקם רך.
5 מחממים את החלב עם הג'לטין עד להמסה ומערבבים עם תערובת הגבינה.
6 מוסיפים את מיץ הלימון לתערובת הגבינה ומערבבים. מכסים את התבנית הקפיצית בניילון נצמד ומקררים ארבע שעות לפחות.
7 מפזרים מעל את פירות היער, ומגישים.
* ניתן להוסיף לבסיס הביסקוויטים 2-3 כפיות של קינמון טחון, ולתערובת הגבינה גרגירים מתרמיל וניל אחד או 2 כפות קפה נמס מעורבבות עם 2 כפות חלב חמים.