עוגות גבינה אישיות בצנצנת
מתכננים לצאת לפיקניק בשבועות? אל דאגה, לא נשאיר אתכם בלי עוגת גבינה מתאימה. קבלו עוגות גבינה אישיות - כל אחד והצנצנת שלו - עם שוקולד לבן, פיסטוקים וקרם דובדבנים נהדר
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית הפירורים:
160 גרם פירורי עוגיות חמאה איכותיות
50 גרם פיסטוקים גרוסים
70 גרם חמאה
למלית הדובדבנים:
חצי חבילת דובדבנים משומרים בסירופ
כף קורנפלור
למוס השוקולד הלבן והגבינה:
5 גרם ג'לטין + 30 מ"ל מים קרים
375 גרם גבינת שמנת איכותית
375 גרם גבינה לבנה (3-9 אחוזי שומן)
200 גרם שוקולד לבן
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה 42% שומן, קרה מאוד
לקישוט:
200 גרם דובדבנים טריים
פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
1 מכינים את תחתית הפירורים: מערבבים את פירורי העוגיות עם הפיסטוק והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
2 באמצעות כף מניחים בנדיבות מהתערובת בתחתית כל צנצנת.
3 מכינים את מלית הדובדבנים: מביאים לרתיחה בקלחת את הדובדבנים המשומרים עם חצי כוס מהסירופ שבצנצנת.
4 לוקחים 3 כפות מהסירופ הרותח ומערבבים בקערית עם הקורנפלור. מחזירים את התערובת לקלחת ומבשלים עוד כדקה, עד להסמכה.
5 יוצקים את מלית הדובדבנים על תערובת הפירורים שהכנו קודם, ומצננים.
6 מכינים את מוס הגבינה: מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים כרבע שעה עד שהמים נספגים בג'לטין.
7 בינתיים מערבבים את הגבינות.
8 ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות רבה ומערבבים עם תערובת הגבינות. טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד חצי כוס סוכר.
9 מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר (רבע כוס) עד לקבלת קצפת רכה במרקם יוגורט. מעבירים למקרר.
10 ממיסים את הג'לטין בעדינות כ-20 שניות ומערבבים מיד עם תערובת הגבינות. מקפלים פנימה את הקצפת.
11 מעבירים לשק זילוף ומזלפים מיד לכל צנצנת, או שיוצקים באמצעות כף גדולה. מעבירים למקרר להתייצבות.
12 מפזרים מעל פיסטוק קצוץ ומקשטים בדובדבנים טריים.
* המתכון מתאים ל-6-8 צנצנות בנפח 300 מ"ל.