סינרולים לקחת לפיקניק
מזג האוויר מושלם ואפילו אנחנו יוצאים לחיק הטבע, אבל זה ממש לא אומר שנסתפק בסתם סנדוויץ'. אנחנו את היציאה שלנו פותחים עם סינרולים, לחמניות קינמון ממכרות שיעשו לכם את הפיקניק (אבל טעימות גם בבית, בדקנו)
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (11 מנות):
300 מ"ל חלב 3%
40 גרם חמאה רכה
500 גרם קמח לבן מנופה
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כפית מלח
ביצה טרופה
למלית קינמון:
50 גרם חמאה רכה (מחוממת מעט במיקרוגל)
100 גרם סוכר חום כהה מעורבב עם כפית קינמון
להברשה:
ביצה טרופה עם כף חלב
אופן ההכנה:
1 מחממים את החלב והחמאה בסיר קטן על אש נמוכה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
2 מערבבים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר עם וו לישה.
3 מוסיפים לקמח את תערובת החמאה והחלב, מלח וביצה ולשים במהירות נמוכה כ-6 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
4 התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5 מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ, מורחים אותו בחמאה מומסת, מפזרים את תערובת הקינמון והסוכר ומגלגלים לרולדה הדוקה.
6 מעצבים: פורסים את הרולדה לשבלולים בעובי הרצוי ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
7 מחממים תנור ל-190 מעלות.
8 מברישים את השבלולים בעדינות בביצה טרופה עם כף חלב.
9 אופים 35-40 דקות, מצננים מעט ומגישים (או אורזים לפיקניק).