לומדים לאפות

מתים להכין פאי טוב למרות שאף פעם לא עשיתם את זה? לכל מי שאוהב להכין עוגות ורוצה לקחת את המלאכה צעד אחד קדימה מעבר לעוגות יום הולדת פשוטות (לא שיש שום דבר רע איתן, כן? להירגע): פשוט תתחילו לעשות את זה, עם הידיים. לחמניות ביתיות מתוקות למשל, אפשר לגמרי להכין לבד עם חמאה טובה (או אחד ממוצרי החמאה המשובחים שיש היום בשוק), סבלנות ותשומת לב. וזה ממש לא הדבר היחיד שאפשר להכין לבד, גם בצק פריך, הבסיס לכל הרבה מאפים מטריפים - שנראה כמו משהו ששמור למקצוענים - אפשר להכין בקלות עם הידיים ועם חומרים בסיסיים וטובים.

חלת בריוש לראש השנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
חלת בריוש לראש השנה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

משקיעים באביזרים ש*באמת* חייבים במטבח

בין אם אתם ממוקדים בבשרים, אפייה, אידוי, טיגון או בישול: לכל אחד מהתחומים האלה יש כלים ייעודיים שיכולים לקצר לכם דקות ארוכות של עבודה ולעזור לכם להגיע לתוצאות טובות בפחות מאמץ, ומהניסיון שלנו – זה שווה את ההשקעה. נסו לחשוב על פריט אחד שיהיה משמעותי במספיק מהמנות הקבועות שמכינים אצלכם בבית, תעשו את התחקיר וההשוואות שלכם ויפה שעה אחת קודם.

בוחרים חומרי גלם איכותיים 

חומרי הגלם שלכם הם הדבר הכי הכי קריטי בדרך למנה טובה והם יהיו המפתח שלכם לארוחה מנצחת. ברגע שתרכשו את הירקות הטריים, את החמאה ומוצרי החמאה הכי טובים, את הדגים, העוף והבשר הטריים וכו' – כל מה שתכינו אוטומטית יהיה טעים יותר, איכותי יותר ומהנה יותר. לפעמים אנחנו עושים קיצורי דרך וחוסכים איפה שלא צריך, וחבל – כשדואגים להתאבזר ולמלא את המקרר והמזווה בדיוק כמו שצריך, כל מי שאוכל מהמנה שלכם מרוויח פי אלף.

הכנת בשמל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
הכנת בשמל|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

זה נשמע בסיסי, זה לא: למדו לקרוא מתכון

כשרק התחלנו לבשל, לטגן, להקפיץ, לאדות ולאפות, התייחסנו אל כל מתכון כמו אל תנ"ך. זה אולי נשמע בסיסי וטיפשי, אבל אתם לא מבינים כמה שהדבר הזה חשוב להצלחה של המנה. בכל פעם שאתם מכינים משהו, עברו טוב טוב על הכמויות, על סדר הפעולות, אופן ההכנה, החימום, הקירור וככה תוכלו לתכנן יותר טוב את הכל: מהקניות שאתם עושים, דרך ארגון משטח העבודה שלכם ועד חלוקת הזמנים והביצוע הכולל. אולי תיראו קצת אובססיביים, אבל עדיף ללמוד מתכון בעל פה מאשר להסתמך על הזיכרון, מה שעלול לצערנו להיגמר באסון. ואם כבר לקרוא מתכונים, הנה 3 המלצות שלנו למתכונים שאפשר להתחיל ליישם איתם את כל הכללים: קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי, לחמניות בריוש מטריפות עם חמאת שום שמיר ותפוחי אדמה פריכים ומעולים.

 

 

קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי - ערימה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל