מאפינס תירס עם שמנת מתוקה
מאפינס תירס זה מאכל שקשה לפשל איתו - ובכל זאת, זה לא כל יום שמוצאים מתכון שמגלה אותו מחדש. המתכון הזה, שמפגיש חם וקר, מלוח ומתוק, צהוב ואדום - מצליח להרים את המאפינס המוכרים לגבהים חדשים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
ל-20 מיני מאפינס:
כוס וחצי גרגירי תירס משומרים, מסוננים
כוס שמנת מתוקה
שלושת רבעי כוס קמח פולנטה אינסטנט
חצי כוס קמח
כפית אבקת אפייה
רבע כוס שמן קנולה
כף סוכר (לא חובה)
רבע כפית פלפל שחור
כוס פלפלים קלויים וקלופים, חתוכים לרצועות דקות באורך 2 ס"מ
150 גרם גבינת פטה מגוררת
לשימון התבנית:
2 כפות שמן
2 כפות קמח תירס
לציפוי:
3 כפות פנקו (פירורי לחם יפניים) או פירורי לחם רגילים במרקם גס
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
כפית עלי תימין טרי
להגשה:
גביע שמנת חמוצה 15%
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
קורט מלח דק
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי הציפוי ושומרים בצד. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 טוחנים במעבד מזון את התירס והשמנת המתוקה במשך חצי דקה.
3 מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר מרכיבי המאפינס.
4 משמנים תבנית של 20 מיני מאפינס וזורים מעט קמח פולנטה. מעבירים את התערובת לשקעים (ממלאים רק עד שלושת רבעי הגובה), ומפזרים על כל מאפין מתערובת פירורי הלחם והפרמזן.
5 אופים 25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים. מניחים להם להצטנן רבע שעה בתבנית ומחלצים בעדינות.
6 מערבבים את כל חומרי הרוטב, ומגישים עם המאפינס החמימים.