אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

מאפינס תירס עם שמנת מתוקה

מאפינס תירס זה מאכל שקשה לפשל איתו - ובכל זאת, זה לא כל יום שמוצאים מתכון שמגלה אותו מחדש. המתכון הזה, שמפגיש חם וקר, מלוח ומתוק, צהוב ואדום - מצליח להרים את המאפינס המוכרים לגבהים חדשים

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 04/03/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ל-20 מיני מאפינס:

כוס וחצי גרגירי תירס משומרים, מסוננים

כוס שמנת מתוקה

שלושת רבעי כוס קמח פולנטה אינסטנט

חצי כוס קמח

כפית אבקת אפייה

רבע כוס שמן קנולה

כף סוכר (לא חובה)

רבע כפית פלפל שחור

כוס פלפלים קלויים וקלופים, חתוכים לרצועות דקות באורך 2 ס"מ

150 גרם גבינת פטה מגוררת

לשימון התבנית:

2 כפות שמן

2 כפות קמח תירס

לציפוי:

3 כפות פנקו (פירורי לחם יפניים) או פירורי לחם רגילים במרקם גס

3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

כפית עלי תימין טרי

להגשה:

גביע שמנת חמוצה 15%

2 כפות בצל ירוק קצוץ דק

קורט מלח דק

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי הציפוי ושומרים בצד. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 טוחנים במעבד מזון את התירס והשמנת המתוקה במשך חצי דקה.

3 מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר מרכיבי המאפינס.

4 משמנים תבנית של 20 מיני מאפינס וזורים מעט קמח פולנטה. מעבירים את התערובת לשקעים (ממלאים רק עד שלושת רבעי הגובה), ומפזרים על כל מאפין מתערובת פירורי הלחם והפרמזן.

5 אופים 25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים. מניחים להם להצטנן רבע שעה בתבנית ומחלצים בעדינות.

6 מערבבים את כל חומרי הרוטב, ומגישים עם המאפינס החמימים.

>> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף, אבל עסיסי

>> והנה עוגיות שמחות ומקסימות במיוחד