צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל
אמפנדס פטריות וצנוברים
הם קטנים, הם פריכים, ואפשר לשמור אותם יום-יומיים במקרר והרבה יותר מזה במקפיא. אז בפעם הבאה שבא לכם על ארוחה קלה וכיפית - זה המתכון בשבילכם
שי ברנדס | mako אוכל
| פורסם 18/03/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
לבצק (כ-20 יחידות):
1 כוס ועוד כף שמן קנולה
שלושת רבעי כוס מים רותחים
3 ושליש כוסות קמח לבן
כפית מלח
למלית:
2 כוסות פטריות שמפיניון משומרות חתוכות, מסוננות מהנוזלים
4 כפות אבקת מרק פטריות
2 בצלים סגולים, קצוצים לקוביות קטנות
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק, כולל הגבעולים
חצי כוס צנוברים
פלפל שחור טחון
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר ולשים כדקה עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.
2 מערבבים את כל חומרי המלית.
3 מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מניחים בכל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים לשניים סביב המלית ומהדקים היטב (אפשר לעבור על השוליים עם מזלג).
6 מסדרים את האמפנדס על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 20 דקות, עד הזהבה.