אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

אמפנדס פטריות וצנוברים

הם קטנים, הם פריכים, ואפשר לשמור אותם יום-יומיים במקרר והרבה יותר מזה במקפיא. אז בפעם הבאה שבא לכם על ארוחה קלה וכיפית - זה המתכון בשבילכם

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 18/03/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לבצק (כ-20 יחידות):

1 כוס ועוד כף שמן קנולה

שלושת רבעי כוס מים רותחים

3 ושליש כוסות קמח לבן

כפית מלח

למלית:

2 כוסות פטריות שמפיניון משומרות חתוכות, מסוננות מהנוזלים

4 כפות אבקת מרק פטריות

2 בצלים סגולים, קצוצים לקוביות קטנות

2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק, כולל הגבעולים

חצי כוס צנוברים

פלפל שחור טחון

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר ולשים כדקה עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.

2 מערבבים את כל חומרי המלית.

3 מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות.

5 מניחים בכל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים לשניים סביב המלית ומהדקים היטב (אפשר לעבור על השוליים עם מזלג).

6 מסדרים את האמפנדס על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 20 דקות, עד הזהבה.

>> בשבוע שעבר טיגנו כדורי טונה בטמפורה, וראינו את האור

>> והנה הפוקצ'ה הכי טעימה שתאכלו השנה