אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

בריק טוניסאי עם טונה, ביצה ופלפל חריף

ארוחת בוקר מפנקת ומהירה להכנה בתוך עלה סיגר פריך: רק מערבבים, ממלאים וזורקים לשמן החם. יש הקוראים לזה "בוריקה", אנחנו קוראים לזה גן עדן של חלמון נוזלי

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 18/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 עלי סיגר עגולים קפואים ומופשרים

קופסת טונה, מסוננת היטב

2 כפות בצל ירוק קצוץ

חצי כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק

כף צלפים מסוננים

4 ביצים

חצי ליטר שמן קנולה לטיגון

לרוטב:

100 גרם עגבניות מרוסקות

כף רסק עגבניות

חצי כוס בצל, קצוץ דק

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

רבע כפית מלח

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית כמון טחון

כפית לימון

כף חומץ רגיל

רבע כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הרוטב ושומרים בקירור.

2 מחממים מחבת עמוקה עם שמן קנולה בגובה 3 ס"מ. כדי לבדוק אם השמן חם מספיק מכניסים אליו ידית של כף עץ. אם נוצרות סביבה בועות – השמן מוכן לטיגון.

3 מערבבים את הטונה, הבצל הירוק, הפלפל החריף והצלפים. שוברים ביצה לקערית.

4 מניחים את העלה בצלחת מרק מעט עמוקה. שופכים במרכזה את הביצה, מניחים עליה כף מתערובת הטונה ומקפלים לשניים. תופסים בשוליים ומעבירים לשמן החם.

5 מטגנים דקה וחצי, הופכים עם מלקחיים ומטגנים דקה וחצי נוספות עד שהעלה מזהיב והחלבון מתייצב (החלמון יישאר נוזלי וטעים). מוציאים לנייר סופג, וממשיכים כך עם שאר עלי הסיגר. מגישים חם עם הרוטב בצד.

* לגיוון, אפשר להכין רוטב טרי מ-2 עגבניות מגוררות ומסוננות מעט מהנוזלים, כפית מיץ לימון, כפית פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות, שן שום כתושה, 3 כפות שמן זית ומלח.

>> בשבוע שעבר הכנו פולנטה נפלאה עם ערמונים

>> והנה הטילון היחיד שלא רצינו מיד אחריו עוד אחד