צילום׃ אימג'בנק / Thinkstock
פשטידת פסטה, תירס וגבינות
דרך טעימה להיפטר מהפסטה שבארון לפני פסח - פשטידה בסיסית וטובה עם תירס, גבינת פטה וגבינה צהובה, שמשמשת כפחמימה טעימה ליד סלט או ירקות בתנור. אם אתם ממש מתעקשים, אפשר להחליף את התירס בירקות מבושלים
| mako אוכל
| פורסם 30/03/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם פסטה קצרה (פוזילי, קונכיות וכו')
3 ביצים גדולות
50 גרם (5 כפות) קמח רגיל
550 גרם (פחית) תירס מקופסה, מסוננת
200 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (כמו אדם או אמנטל)
מלח
כף שמן זית
אופן ההכנה:
1 מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים.
2 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
3 טורפים בקערה גדולה ביצים. מוסיפים קמח, מלח ומערבבים. מוסיפים את הפסטה המבושלת, התירס, הגבינות וכף שמן זית ומערבבים רק עד איחוד.4. מעבירים לתבנית פיירקס בינונית ומכניסים לתנור לאפייה של כ-45 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.