אוכל
צילום׃ נועם בסט, mako אוכל

ס'מורס לוטוס

לקחנו קינוח קלאסי: שילוב מושלם אך מתפרק של ביסקוויטים, שוקולד ומרשמלו, והפכנו אותו לעוגה נהדרת ואלגנטית. ואם זה לא מספיק, אז את המרשמלו הכנו לבד ואת הביסקוויטים החלפנו בלוטוס. זה עבד

נועם בסט | mako אוכל | פורסם 04/05/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית

225 גרם (כ-33) עוגיות לוטוס

60 גרם חמאה, מומסת

קורט מלח

למלית

200 גרם שוקולד מריר

1 כוס שמנת מתוקה

1 ביצה

קורט מלח

לציפוי המרשמלו

1 כפית ג'לטין

1/4 כוס מים קרים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

קורט מלח

1/4 כוס מים פושרים

1/4 כוס סירופ תירס/גלוקוזה/גולדן סירופ

1/2 כפית תמצית או משחת וניל

לפיזור מעל הטארט

5-6 עוגיות לוטוס, טחונות דק אבל לא למרקם אחיד

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקלתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים אחידים. מערבבים עם החמאה המומסת והמלח ומשטחים באופן אחיד בתחתית ובשוליים של תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ.

2 מניחים על מגש אפייה (כדי שיהיה נוח לשנע את התבנית) ומכניסים למקפיא ל-10 דקות לפחות כדי לייצב את הקלתית. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים את המלית.

1 קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה. מחממים את השמנת בסיר קטן (או קלחת קטנה) ומביאים לסף רתיחה. כשמתחילות להיווצר בועות בשולי הסיר, מסירים מהאש ושופכים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.

3 מחכים כ-5 דקות כדי שהתערובת תתקרר מעט, ומערבבים פנימה את הביצה והמלח.

4 מוציאים את מגש האפייה עם תבנית הטארט (עם הקלתית) מהמקפיא ושופכים את תערובת השוקולד לתוכה. אופים כ-20 דקות, או עד שהתערובת רוטטת מעט במרכז כשמזיזים את התבנית. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין, לפני שמכינים את ציפוי המרשמלו.

5 בקערת מיקסר או קערה גדולה אחרת, מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים.

6 בסיר קטן, מניחים את הסוכר, המלח, המים הפושרים וסירופ התירס. מחממים על אש בינונית עד שהטמפ' מגיעה ל-126 מעלות צלזיוס (בודקים בעזרת מדחום מיוחד אותו קונים בחנויות מתמחות לבישול ואפייה), ואז מסירים מהאש.

7 מתחילים להקציף את הג'לטין עם מטרפה ידנית ומזרזפים פנימה את הסירופ. נזהירים לא לשפוך את הסירופ על המטרפה עצמה או על הקערה כי אז הם לא יתערבבו בתערובת ויישארו כדורי סוכר קשים. התערובת תהיה קצת קשה לערבוב, אבל עד שכל הסירופ ייכנס למיקסר, יהיו מספיק נוזלים בשביל שהכל יתערבב ויתמוסס.

8 מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 5-10 דקות או עד שהתערובת צחורה, בוהקת וסמיכה מאוד (ככל שתקציפו יותר התערובת תתקשה יותר לאחר הקירור. ב-5 דקות היא תהיה כמו קצפת רכה, ב-10 היא תהיה יותר יציבה ומרשמלואית).

9 מערבבים את הווניל פנימה ויוצקים את התערובת הלבנה במרכז הטארט. לאט לאט התערובת תשתטח ותכסה את כל הטארט. מניחים לייצוב למשך שעה, ואז מעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות (מוטב לעטוף את הטארט בניילון נצמד משומן מעט).

10 לפני ההגשה, משחימים את החלק העליון עם ברנר או בגריל התנור שמחומם לתנור חם מאוד (225 מעלות), עד שהציפוי מקבל קרום שחום. בזמן החיתוך הוא גם יישבר, כמו קרם ברולה, לשברים. אם אתם לא רוצים את הקרום הזה ומעדיפים שהציפוי ייחתך ישר- אפשר לוותר עליו, אבל לדעתי הוא מוסיף.

11 לסיום, מפזרים מעל את עוגיות הלוטוס הטחונות ומגישים.

* אפשר להמיר את שכבת המרשמלו הביתית במרשמלו קנוי - מפזרים מרמשלו לבן מעל שכבת השוקולד וממשיכים לסעיף 10 כרגיל. 

לבלוג של נועם - פצפוצים.

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים 

להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן

>> בפעם שעברה הכנו רוקי רואוד, ויצא מדהים
>> והנה עוגת נקטרינות מהירה