אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

אלפחורס לוטוס

לקחנו את האלפחור הקלאסי, עשינו לו טוויסט קטן וקיבלנו קינוח אישי, רך ומפנק שמורכב מעוגיות שנמסות בפה, קרם לוטוס עשיר וקרמי, רמז של לימון ואיך אפשר בלי קצת קוקוס

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 08/05/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

200 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

קליפה מגוררת מלימון קטן

3 חלמונים

1 כפית מחית/תמצית וניל

3 כפות חלב

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל

2 כוסות (280 גרם) קורנפלור

שקית אבקת אפייה

חצי מכל ממרח לוטוס

כוס קוקוס

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת מעט אוורירית.

2 מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, וממשיכים לערבל.

3 מוסיפים מחית/תמצית וניל וחלב ומערבלים היטב.

4 בקערה נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מוסיפים אותם לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב.

5 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות .

6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 1 ס"מ.

8 קורצים עיגולים מהבצק בעזרת קורצן עגול קטן או בעזרת כוס קטנה. מסדרים את העיגולים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות מתרחבות במהלך האפייה) ואופים 8-10 דקות. שימו לב, הן אמורות להישאר בהירות ולא להשחים. מצננים לחלוטין.

9 מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף (אם אין לכם, אפשר להסתפק בכפית). אם הממרח נוקשה מדי אפשר לחמם אותו מעט במיקרו, אבל הקפידו שלא יגיע למצב נוזלי.

אלפחורס לוטוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תנו לקרם לבצבץ מהצדדים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

10 מזלפים מהממרח על מחצית מהעוגיות (רצוי שהוא יבצבץ קצת מהצדדים), וסוגרים כל עוגייה בעוגייה נוספת.

11 מגלגלים את העוגיות בקוקוס, ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.