אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, לוטוס

קראמבל תפוחי עץ עם לוטוס

קינוח קלאסי המשלב מתיקות וחמיצות, פריכות ורכות. מושלם כפי שהוא, בלי קרמים וקצפות

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 21/05/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לשכבת התפוחים:

6 תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות

25 גרם חמאה

4 כפות סוכר חום

1/4 כפית קינמון טחון

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית מיץ מלימון טרי

2 כפות ממרח עוגיות לוטוס

לקראמבל:

150 גרם עוגיות לוטוס

25 גרם חמאה, מומסת

1/2 כוס שקדים פרוסים וקלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 ממיסים את החמאה במחבת כבדה ורחבה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את הקינמון ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים. מבשלים על להבה בינונית כ־8 דקות, תוך ערבוב עדין מדי פעם. מוסיפים את מיץ הלימון ואת ממרח הלוטוס ומבשלים תוך ערבוב עדין עוד כדקה. מסירים מהכיריים.

3 הקראמבל: טוחנים במעבד המזון את העוגיות. מוסיפים את החמאה ואת השקדים ומערבבים בעדינות.

4 מחלקים את התפוחים בין הקעריות. מניחים בכל קערה 2 כפות מתערובת הפירורים. אופים כ־15 דקות. מגישים חם, מומלץ לצד גלידת וניל.

* אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר.

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים