אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, לוטוס

מאפינס בננות וקרם לוטוס

מאפינס טעימים טעימים שמכינים ממש בכמה דקות. יש ילדים בבית? קראו להם לעזור!

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 21/05/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר חום

2 בננות בשלות, קלופות ומעוכות

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה 9%

3 כפות גדושות ממרח לוטוס

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

מעט פקאנים טריים

 

לקישוט:

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מקציפים את החמאה והסוכר לקרם בהיר. מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבלים כדקה. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לערבל לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת ממרח הלוטוס ומערבלים עוד רגע, רק עד שהקרם אחיד. עוצרים את המערבל ומוסיפים את הקמח. מערבבים אותו ידנית לעיסה סמיכה ודביקה.

3 מחלקים את העיסה לעטרות נייר או תבניות מאפינס, כך שתמלא 3/4 מהגובה. מעטרים באגוזי הפקאן. אופים כ־20 דקות עד הזהבה. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חמים.

* אפשר לשמור עד חודש בהקפאה. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.