אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

עוגת שכבות וניל לוטוס ותפוחים

אנחנו עדיין מסתכלים על העוגה ועיטור האגס הכל כך מרשים הזה, ומתקשים להאמין שמדובר רק בשעה של עבודה. אחרי זה מחכות לכם עוד כמה שעות במקרר עד שהעוגה לגמרי מוכנה, אבל תאמינו לנו, היא שווה כל דקה של המתנה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 27/09/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 163 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית הלוטוס (תבנית 24 ס"מ):

50 גרם חמאה, מומסת

50 מ"ל (רבע כוס) שמן

100 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר חום כהה

2 ביצים גדולות

2 כפיות תמצית וניל

חצי כפית מלח

200 גרם (חצי צנצנת) ממרח לוטוס

120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח

חצי כפית אבקת אפייה

שליש כפית קינמון

לקוביות התפוחים והאגסים:

4 תפוחי גרני סמית בינוניים

2 אגסים בינוניים בשלים

מיץ מחצי לימון

50 גרם (3 כפות) סוכר חום כהה

1 כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה

2 כפיות קורנפלור

2-3 כפות ברנדי או רום

לקרם הווניל:

750 מ"ל (3 גביעים) שמנת מתוקה

80 גרם (שקית) פודינג וניל

2 כפיות תמצית וניל

לעיטור פרוסות האגס (לא חובה):

1 אגס

50 גרם (רבע כוס) סוכר

מעט אגוזים קצוצים או פירורי לוטוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את תחתית הלוטוס: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים בקערה גדולה את החמאה המומסת עם שמן וסוכר חום. מוסיפים ביצים, תמצית וניל, מלח וממרח לוטוס, וטורפים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.

3 מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקינמון, ומקפלים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה (חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שלא ייווצר מרקם קשה ומתפורר).

4 יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות עד שהעוגה מעט סדוקה למראה אך עדיין רכה. הקפידו שלא לאפות את העוגה יתר על המידה כדי שלא תתייבש. מצננים היטב (העוגה תתייצב אחרי צינון).

5 מכינים את קוביות התפוחים והאגסים: קולפים את הפירות וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים את הקוביות עם מיץ לימון, סוכר חום ותמצית וניל.

6 ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את קוביות הפרי ומבשלים 8 דקות על להבה בינונית-גבוהה תוך בעבוע וערבוב לעיתים, עד שהפירות רכים והנוזלים מצטמצמים לסירופ סמיך.

7 מערבבים בקערית את הקורנפלור עם כף או שתיים של מים קרים עד לקבלת נוזל חלק. יוצקים למחבת ומערבבים. מבשלים את התערובת למשך דקה או שתיים עד להסמכה ומצננים. מברישים את העוגה בברנדי או ברום, שופכים מעל את קוביות התפוחים ומשטחים בכף לשכבה ישרה. מעבירים לקירור לשעה.

8 מכינים את קרם הווניל: מקציפים במערבל חשמלי את חומרי הקרם עד לקבלת קרם יציב, ומשטחים על קוביות התפוחים. מעבירים את העוגה לקירור למשך הלילה. במידה וביום ההגשה רוצים לחלץ את העוגה מהתבנית, מומלץ להקפיא אותה לשעה וחצי-שעתיים לפני שמחלצים מהתבנית.

9 מכינים את עיטור פרוסות האגס: מחממים תנור ל-160 מעלות. פורסים אגס לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה. מפזרים על פרוסות האגס סוכר משני הצדדים, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-26-30 דקות עד שפרוסות הפרי מזוגגות, מבריקות וכמעט מתחילות להזהיב. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה מרופדת בנייר אפייה.

10 לקראת ההגשה נועצים בעוגה כמה פרוסות אגסים לקישוט, ומפזרים ביניהם מעט אגוזים קצוצים או פירורי לוטוס.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> והנה עוד מתכונים לראש השנה