אוכל

עוגת גבינה לוטוס ללא אפייה

רינה היא אשת קריירה בלי יותר מדי זמן לבישולים. בדיוק מהסיבה הזו החליטה הבת שלה לאתגר אותה באתגר הלוטוס. התוצאה? עוגת גבינה מפנקת עם טוויסט מסקרן

נעמה רן | mako אוכל | פורסם 06/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 186 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבסיס:

200 גרם עוגיות לוטוס

100 גרם חמאה מומסת

למילוי:

3 מכלי (750 גרם) גבינה לבנה 9%

4 כפות סוכר

1 שקית (80 גרם) אבקת פודינג אינסטנט וניל

1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל

2 מכלי (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי:

1 כוס ממרח לוטוס

לעיטור (לא חובה):

שבבי שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1 מצפים את דפנות התבניות בשקף שקוף.

2 שמים בקערת מעבד המזון את עוגיות הלוטוס, וטוחנים לפירורים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מפזרים את התערובת בתבניות, ומהדקים לתחתית (אין צורך לשמן). מאחסנים במקפיא עד להנחת המלית.

4 מכינים את המילוי: טורפים את הגבינה, הסוכר וחצי מהפודינג. חוצים את מקל הווניל, מגרדים את תוכנו לקערה ומערבבים.

5 מקציפים את השמנת ואת החצי השני של הפודינג, ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לתבניות אישיות או לתבנית 26 ס"מ, ומקפיאים כחצי שעה דקות.

6 מחממים במיקרו כ-10 שניות את ממרח הלוטוס ומצננים (כך שיהיה נוזלי אך לא חם). מצפים את העוגות בשכבת הממרח, ומצננים במקרר למשך חמש שעות לפחות.

7 לפני ההגשה מעטרים בשבבי שוקולד לבן או כל קישוט אחר.

>> בפעם הקודמת הכנו בננה אפויה עם שוקולד ולוטוס

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים