פאדג' שוקולד-לוטוס
להכין פאדג' שוקולד בסיסי זה קל: פשוט ממיסים יחד שוקולד וחלב מרוכז, ומצננים. עכשיו תוסיפו לו קומה שנייה, של פאדג' לוטוס מטורף - ותראו איך כל היום שלכם משתנה. לטובה, ברור שלטובה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (16 מנות):
לפאדג' שוקולד:
200 גרם חלב מרוכז (1/2 פחית)
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
לפאדג' לוטוס:
50 גרם חמאה
160 גרם ממרח לוטוס (1/2 כוס)
200 גרם חלב מרוכז (1/2 פחית)
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מרפדים תבנית מלבנית 18 על 15 ס"מ (או קופסת פלסטיק) בנייר אפייה ומשמנים קלות.
2 מכינים את שכבת השוקולד: מחממים את השוקולד והחלב המרוכז בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב.
3 מעבירים את פאדג' השוקולד לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.
4 בינתיים מכינים את שכבת הלוטוס: מחממים את החמאה וממרח הלוטוס בסיר קטן על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים היטב. מכבים את האש.
5 מוסיפים לסיר את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת.
6 מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים את פאדג' הלוטוס על פאדג' השוקולד, שהתייצב בינתיים, ומיישרים בעזרת מרית.
7 מצננים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר לשעתיים לפחות.
8 מוציאים מהתבנית, מקלפים את נייר האפייה וחותכים לקוביות בגודל רצוי.
10 שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
- אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
- אפשר לוותר על אבקת הסוכר בשכבת הפאדג' לוטוס.