אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

פאדג' שוקולד-לוטוס

להכין פאדג' שוקולד בסיסי זה קל: פשוט ממיסים יחד שוקולד וחלב מרוכז, ומצננים. עכשיו תוסיפו לו קומה שנייה, של פאדג' לוטוס מטורף - ותראו איך כל היום שלכם משתנה. לטובה, ברור שלטובה

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 04/11/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לפאדג' שוקולד:

200 גרם חלב מרוכז (1/2 פחית)

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)

לפאדג' לוטוס:

50 גרם חמאה

160 גרם ממרח לוטוס (1/2 כוס)

200 גרם חלב מרוכז (1/2 פחית)

2 כפות אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית מלבנית 18 על 15 ס"מ (או קופסת פלסטיק) בנייר אפייה ומשמנים קלות.

2 מכינים את שכבת השוקולד: מחממים את השוקולד והחלב המרוכז בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב.

3 מעבירים את פאדג' השוקולד לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.

4 בינתיים מכינים את שכבת הלוטוס: מחממים את החמאה וממרח הלוטוס בסיר קטן על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים היטב. מכבים את האש.

5 מוסיפים לסיר את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת.

6 מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים את פאדג' הלוטוס על פאדג' השוקולד, שהתייצב בינתיים, ומיישרים בעזרת מרית.

7 מצננים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר לשעתיים לפחות.

8 מוציאים מהתבנית, מקלפים את נייר האפייה וחותכים לקוביות בגודל רצוי.

10 שומרים במקרר בכלי אטום.

הערות:

- אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.

- אפשר לוותר על אבקת הסוכר בשכבת הפאדג' לוטוס.

 

>> בפעם הקודמת הכנו חיתוכיות לוטוס
>> והנה הבלינצ'ס שלכם לארוחת הערב