אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

טארט שוקולד לבן ב-5 מרכיבים

רוצים להפוך את היום שלכם למתוק? זו הדרך: בסיס של עוגיות לוטוס וחמאה, ומלית ללא אפייה שכל מה שיש בה זה שוקולד ושמנת מתוקה. כמה פשוט, ככה מפנק (וזה הרבה)

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 30/07/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

200 גרם עוגיות לוטוס

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

250 גרם שוקולד לבן

150 גרם שמנת מתוקה

קמצוץ מלח

לקישוט:

כף ממרח לוטוס

2-3 עוגיות לוטוס שבורות

אופן ההכנה:

1 מרסקים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים מעט יחד לתערובת אחידה. מהדקים את הפירורים לתחתית ולדופנות תבנית פאי מלבנית בגודל של 34X12 ס"מ או עגולה בקוטר 22 ס"מ.

2 אופים את הקלתית 10 דקות בחום של 180 מעלות. מצננים.

3 מחממים שוקולד, שמנת ומלח במיקרו בפולסים קצרים ומערבבים היטב אחרי כל פולס, עד שהשוקולד נמס. אם נשארות חתיכות קטנות של שוקולד - זה בסדר. יוצקים את התערובת על הקלתית, ומעבירים למקרר לחצי שעה לייצוב חלקי.

4 לקישוט: מחממים את הממרח במיקרו 10 שניות, ומעבירים לקונוס קטן מנייר או לשקית קטנה. חותכים חור קטן בקצה ומזלפים באלכסון לשני הכיוונים. נועצים את שברי העוגיות. מחזירים למקרר לשלוש שעות לפחות.

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> בשבוע שעבר הכינו קינוח גבינה, לוטוס ושוקולד

>> והנה עוגת יומולדת קומותיים!