אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לוטוס

עוגת תפוחים עם זיגוג לוטוס

תפוחים וקרמל הם שילוב מנצח, זה ידוע. כאן זה מתבטא בעוגת תפוחים רכה ועסיסית עם ציפוי לוטוס קרמלי וטעים. נראה אתכם מנסים להפסיק ליישר את העוגה הזאת

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 09/07/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט מלח

2 ביצים

1/2 כוס פחות כף גדושה (100 גרם) סוכר דמררה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן

1 כפית תמצית וניל

3 תפוחי עץ בינוניים קלופים ומגוררים גס (גרני סמית, יונתן או פינק ליידי)

לזיגוג:

1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ בנייר אפייה.

2 מכינים את העוגה: מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים מלח ומערבבים.

3 טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שני סוגי סוכר, שמן ותמצית וניל.

4 מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תפוחים, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.

5 אופים כ-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

6 מזגגים: מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב. יוצקים אותו על העוגה ומחליקים.

7 שומרים את העוגה עטופה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

>> מתכון ספידי: עוף בלימון וג'ינג'ר ב-20 דקות
>> התבלינים שלא תמצאו בסופר