קאפקייקס דבש ולוטוס
קאפקייקס דבש רכים ועסיסיים שמשלבים ממרח לוטוס - גם בבצק וגם בזיגוג. והבונוס? הקינוח פרווה לגמרי - כך שאפשר לדהור עליו בכיף אחרי ארוחת החג
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
11/4 כוסות (175 גרם) קמח מנופה
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
11/2 כפיות קינמון טחון
קורט מלח
1 ביצה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (25 גרם) סוכר חום בהיר
5 כפות (100 גרם) דבש
1/4 כוס (75 גרם) ממרח לוטוס
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
1 כף (15 מ”ל) מיץ לימון
1 כפית אבקת קפה נמס מומסת ב-1/3 כוס (80 מ”ל) מים רותחים
לזיגוג:
1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2 מכינים את הקאפקייקס: שמים בקערת מיקסר את כל החומרים למעט הנס קפה והלימון ומערבלים בעזרת וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים נס קפה רותח ומיץ לימון ומערבלים לקבלת בלילה אחידה.
5 יוצקים את הבלילה לשקעים עד 2/3 גובהם.
6 אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא מעט לח. מצננים.
7 מזגגים: מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב. מצפים כל קאפקייק בכ-2 כפיות מהממרח.
8 שומרים בקופסה אטומה עד 4 ימים.
>> בשבוע שעבר הכנו קינוחים אישיים של מוס גבינה ודבש