אוכל
צילום׃ דניה ויינר, לוטוס

קאפקייקס דבש ולוטוס

קאפקייקס דבש רכים ועסיסיים שמשלבים ממרח לוטוס - גם בבצק וגם בזיגוג. והבונוס? הקינוח פרווה לגמרי - כך שאפשר לדהור עליו בכיף אחרי ארוחת החג

חן שוקרון | לוטוס | פורסם 23/09/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

11/4 כוסות (175 גרם) קמח מנופה

1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

11/2 כפיות קינמון טחון

קורט מלח

1 ביצה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (25 גרם) סוכר חום בהיר

5 כפות (100 גרם) דבש

1/4 כוס (75 גרם) ממרח לוטוס

1/3 כוס (80 מ”ל) שמן קנולה

1 כף (15 מ”ל) מיץ לימון

1 כפית אבקת קפה נמס מומסת ב-1/3 כוס (80 מ”ל) מים רותחים

לזיגוג:

1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2 מכינים את הקאפקייקס: שמים בקערת מיקסר את כל החומרים למעט הנס קפה והלימון ומערבלים בעזרת וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים נס קפה רותח ומיץ לימון ומערבלים לקבלת בלילה אחידה.

5 יוצקים את הבלילה לשקעים עד 2/3 גובהם.

6 אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא מעט לח. מצננים.

7 מזגגים: מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב. מצפים כל קאפקייק בכ-2 כפיות מהממרח.

8 שומרים בקופסה אטומה עד 4 ימים.

>> בשבוע שעבר הכנו קינוחים אישיים של מוס גבינה ודבש

>> עוד מתכוני קינוחים לראש השנה

>> וכל המתכונים לראש השנה