אוכל
צילום׃ רות אופק, שמח במטבח

בראוניז דינוזאורים

ברגע שראינו את התמונה של הבראוניז עם עוגיות דינוזאורים, רצו לנו רק שתי מילים בראש: "רוצים גם". מזל שרות אופק שיתפה אותנו במתכון - הבראוניז עצמם מצויינים, בתוספת העוגיות הם פשוט הדבר הכי חמוד בסביבה

רות אופק | בשיתוף לוטוס | פורסם 24/12/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

השבוע נחגוג יום הולדת לגוזל הבכור שלי. ליתר דיוק - נתחיל בקרנבל היומולדת, שיכלול חגיגות בכל הזדמנות אפשרית: עם המשפחה, בבית הספר, במסיבה שנערוך לו יחד עם חבר מהכיתה, בצהרון ובקיצור.. קרנבל. כמובן שלכל מסיבה נדרשת עוגה אחרת, וזו הזדמנות בשבילי לחגוג על רעיונות ומתכונים חדשים.
כאילו בהזמנה משמיים, מצאתי השבוע בסופר עוגיות מדליקות בצורות שונות של דינוזאורים והיה ברור לי שהן ישתלבו באופן מושלם באחת העוגות. אז החלטתי להכין בראוניז נימוחים ושוקולדיים בתבנית גדולה, כזו שתספיק לכל החברים מהכיתה, ולקשט אותם בדינוזאורים ובעצמות שהכנתי משוקולד לבן. עשיתי טסט קטן על הגוזלים והאחיינים והתוצאה היתה להיט של ממש: כל הילדים מיהרו לתפוס תור לחתיכה הראשונה ונוצרו ויכוחים קלים על מי יקח חתיכה עם הראש של דינוזאור, ומי יקח חתיכה עם עצמות. מזל שהכנתי אקסטרא עצמות ועוגיות, כי ככה כולם קיבלו מהכל והיו מאוד מרוצים.

מרכיבים :

לתבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ:

300 גר' שוקולד

200 גר' חמאה

1/2 כוס (100 גר') סוכר

5 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1 ו-1/2 כוסות (210 גר') קמח

1/4 כוס אבקת קקאו (מומלץ קקאו הולנדי)

קורט מלח

כפית תמצית וניל

לציפוי:

100 גר' שוקולד (חלב או מריר, לפי ההעדפה)

1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט:

50 גר' שוקולד לבן

1/2 כפית שמן

עוגיות דינוזאור

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-180 מעלות בטורבו.

2 ממיסים בקערה גדולה את השוקולד והחמאה כשהם חתוכים לקוביות.

3 מוסיפים לקערה את יתר החומרים לפי הסדר הבא כאשר לאחר כל הוספה מערבבים: סוכר, תמצית וניל, מלח, ביצים (אחת אחת), אבקת קקאו ולבסוף קמח. את הקמח מערבבים בתנועת קיפול עד שכל הקמח נספג בתערובת. חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שהתערובת תהיה אוורירית.

4 מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו.

5 יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים אותה בין 15 ל-20 דקות. הבראוניז מוכנים כשהחלק העליון נראה יבש, אבל לא לגמרי (מאחר וכל תנור מתנהג אחרת מומלץ לבדוק אם הבראוניז מוכנים לאחר 15 ד' של אפיה, ובמידת הצורך להמשיך. חשוב להיזהר מאפיית יתר כי אז תתקבל עוגה במקום בראוניז לחים).

6 לאחר האפיה נותנים לבראוניז להצטנן מעט ובינתים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרו וכשמתקבלת תערובת חלקה ואחידה יוצקים אותה על הבראוניז. בעזרת לקקן או פלטה מיישרים את הציפוי מעל הבראוניז, כך שכל התבנית תכוסה באופן אחיד.

7 מניחים את עוגיות הדינוזאור מעל ציפוי השוקולד ומעבירים את הבראוניז למקרר או למקפיא על מנת שיצטננו ויתמצקו.

8 קישוט העצמות: בקערה קטנה ממיסים שוקולד לבן עם חצי כפית שמן. מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף קטנה (או לשקית ניילון כמו של סנדוויצים) ונותנים לו להתייצב מעט (אם צריך מכניסים לכמה דקות למקרר).

9 מציירים עם השוקולד את דוגמת העצמות על תבנית קטנה או צלחת מרופדת בנייר אפיה (מציירים קו ובקצוות מציירים נקודות בכל צד) ומעבירים למקרר על מנת שהשוקולד יתמצק. לאחר שהצטננו, מקשטים את הבראוניז עם העצמות.

מתוך הבלוג של רות אופק "שמח במטבח" 

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים