אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

ביס פריך: סיגרים מתוקים עם תפוחים

הגרסה המתוקה של הסיגרים עשויה גם היא מעלי פילו דקיקים, אבל עם מילוי תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים וממרח קרמלי קראנצ'י. כי אין כמו ביס פריך ומתוק לקינוח קליל (ואפוי)

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 20/08/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לסיגרים:

10 עלי פילו

25 גרם חמאה, מומסת

למלית:

1/2 צנצנת ממרח לוטוס קראנץ'

25 גרם חמאה, רכה

2 כפות סוכר חום

3 תפוחי עץ ירוקים (מסוג גרני סמית), מקולפים וחתוכים לקוביות

3 כפות צימוקים

1 כפית לימון טרי סחוט

קורט קינמון

2 כפות אבקת פודינג וניל

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת. מוסיפים לה את החמאה והסוכר ומערבבים עד שהחמאה והסוכר נמסים שניהם. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הצימוקים, הלימון והקינמון ומערבבים בעדינות. מוסיפים גם את אבקת הפודינג, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים.

2 פורסים עלה פילו, מברישים במעט חמאה ומניחים מעליו עלה נוסף. חותכים את 2 העלים לחצי, מורחים קרם לוטוס בשכבה דקה על העלה, מניחים את תפוחי העץ ומגלגלים לסיגר מהודק. חוזרים על הפעולה עם כל העלים והמילוי. 

3 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את הסיגרים. אופים 15 דקות, מוציאים ומפדרים באבקת סוכר. מגישים חם. 

>> בשבוע שעבר הכנו מוס לוטוס עם רוטב קרמל מהיר
>> שדרוג לטוסט: קסדייה עם בטטה וגבינות