צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל
מקלות בייגלה בציפוי שוקולד-לוטוס
כי מתוק-מלוח זה השילוב הכי מוצלח בעולם, כי יחסי העבודה (כלום) לעומת רושם (וואו!) במתכון הזה הם מהטובים שיש וכי הם כל כך יפים, אלוהים. מתארחים, מארחים או סתם טיפוסים מפרגנים? רוצו להכין
אולגה טוכשר | mako אוכל
| פורסם 07/10/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (40 מנות):
100 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס ממרח לוטוס
כפית שמן צמחי
חבילה (150 גרם) מקלות בייגלה ארוכים
לקישוט:
סוכריות צבעוניות
שבבי קוקוס
אגוזים קצוצים
פטל מיובש
אופן ההכנה:
1 מרפדים תבנית או מגש בנייר אפייה.
2 ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים את ממרח הלוטוס והשמן ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק. מעבירים אותו לכלי גבוה וצר.
3 מכינים צלחת שטוחה עם קישוט על פי בחירתכם.
4 טובלים כל מקל בייגלה בגנאש שוקולד לבן-לוטוס בערך עד 3/4 אורך, מקשטים ומניחים על התבנית.
5 מעבירים למקרר לשעה לפחות, עד שהציפוי מתקשה, ומגישים.
6 שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:• אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב או שוקולד מריר. השימוש בשוקולד מריר יהפוך את המתכון לטבעוני ופרווה.
לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי