קרמבולוטוס מסקרפונה ושוקולד לבן
הנשנוש הכי משמח על שולחן החג: קרמבואים במלית מהירה של קרם מסקרפונה במקום מרנג, עם בסיס עוגיות לוטוס טחונות ושוקולד לבן וציפוי לוטוס מבריק. חצי שעה של טרחה והם אצלכם בבטן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לבסיס לוטוס ושוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
200 גרם עוגיות לוטוס, טחונות דק
קורט מלח
לקרם מסקרפונה:
250 גרם (גביע) מסקרפונה
3-4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
לציפוי:
צנצנת ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1 לבסיס הלוטוס והשוקולד הלבן: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד לבן. מערבבים עם עוגיות לוטוס טחונות וקורט מלח לתערובת פירורית ולחה.
2 מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים נייר אפייה נוסף מעל ומרדדים לעובי של חצי ס"מ. מקפיאים ל-20 דקות להתייצבות וקורצים מהבסיס עיגולים בגודל של 4-6 ס"מ בעזרת חותכן.
3 לקרם המסקרפונה: מקציפים קלות מסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לריכוך. מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף לקבלת קרם יציב מאוד.
4 מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק של 2 ס"מ, ומזלפים תלוליות של קרם על כל עוגייה.מקפיאים לשעה.
5 לציפוי: מעבירים את ממרח הלוטוס לכוס רחבה ומחממים 20 שניות להמסה. טובלים כל קרמבו בציפוי ומנערים קלות כך שעודפי הציפוי יטפטפו. שומרים בקופסה אטומה בקירור או בהקפאה.
* הכמות מספיקה ל-12 קרמבואים גדולים או 24 קטנים.