אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

קרמבולוטוס מסקרפונה ושוקולד לבן

הנשנוש הכי משמח על שולחן החג: קרמבואים במלית מהירה של קרם מסקרפונה במקום מרנג, עם בסיס עוגיות לוטוס טחונות ושוקולד לבן וציפוי לוטוס מבריק. חצי שעה של טרחה והם אצלכם בבטן

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 18/05/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 404 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבסיס לוטוס ושוקולד לבן:

150 גרם שוקולד לבן, קצוץ

200 גרם עוגיות לוטוס, טחונות דק

קורט מלח

לקרם מסקרפונה:

250 גרם (גביע) מסקרפונה

3-4 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לציפוי:

צנצנת ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 לבסיס הלוטוס והשוקולד הלבן: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד לבן. מערבבים עם עוגיות לוטוס טחונות וקורט מלח לתערובת פירורית ולחה.

2 מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים נייר אפייה נוסף מעל ומרדדים לעובי של חצי ס"מ. מקפיאים ל-20 דקות להתייצבות וקורצים מהבסיס עיגולים בגודל של 4-6 ס"מ בעזרת חותכן.

3 לקרם המסקרפונה: מקציפים קלות מסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לריכוך. מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף לקבלת קרם יציב מאוד.

4 מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק של 2 ס"מ, ומזלפים תלוליות של קרם על כל עוגייה.מקפיאים לשעה.

קרמבו מסקרפונה, שוקולד לבן ולוטוס - הגרסה המרושלת (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
גם אם תתרשלו עם הציפוי זה ייצא מהמם|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5 לציפוי: מעבירים את ממרח הלוטוס לכוס רחבה ומחממים 20 שניות להמסה. טובלים כל קרמבו בציפוי ומנערים קלות כך שעודפי הציפוי יטפטפו. שומרים בקופסה אטומה בקירור או בהקפאה.

* הכמות מספיקה ל-12 קרמבואים גדולים או 24 קטנים.