אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

טראמפ לוטוס

סופגניות האשל האהובות משתדרגות לגרסה חגיגית כשהן מצופות בשוקולד לבן, פירורי עוגיות וממרח לוטוס. פחות משעה - והיפות האלה שלכם

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 27/12/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 144 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

525 גרם (3 כוסות ושלושת רבעי) קמח תופח

3 ביצים גדולות

600 מ"ל (3 גביעים) יוגורט סמיך (3% לפחות)

1 כף תמצית וניל

2 כפות ברנדי

60 גרם סוכר

חצי כפית מלח

קליפה מגוררת מלימון או תפוז

ליטר שמן, לטיגון

לציפוי:

250 גרם שוקולד לבן, קצוץ

1-2 כפיות שמן

חופן עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים גסים

100 גרם (רבע צנצנת) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק (השמן מוכן לטיגון כשנועצים בו קיסם ומתעוררות סביבו בועות קטנות).

2 כשהשמן כמעט מוכן לטיגון מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסופגניות לבלילה יחסית אחידה.

3 בעזרת כף גלידה מעט רטובה מעבירים כל פעם כדורים מהבצק לתוך השמן החם, ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב עמוק. חשוב לא למלא את הכף לגמרי בבצק – אם תכינו סופגניות גדולות מדי, הן עלולות להיות לא מוכנות במרכז. בין הטיגונים מנקים את כף הגלידה מעודפי בצק ומרטיבים אותה שוב, כדי לוודא שהבצק יחליק החוצה בקלות וייצור סופגניות יפות. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.

4 לציפוי: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד הלבן, מוסיפים שמן לדילול ומערבבים. טובלים בציפוי את הסופגניות ומפזרים מעל פירורי עוגיות.

5 מערבבים את ממרח הלוטוס לריכוך (במידת הצורך ניתן גם לחמם אותו לכמה שניות במיקרו, רק עד לקבלת קרם רך). מעבירים את הממרח לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הסופגניות.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

 

>> בפעם שעברה הכנו עוגיות מעמול עם לוטוס