אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

סנדוויץ' נשיקות עם קרם שוקולד חלב ולוטוס

קינוח קטן ומתוק של סנדוויץ' מנשיקות מרנג עם מילוי של שוקולד חלב וממרח לוטוס קרמלי. התשובה הקלה למקרונים, לפחות מבחינת הלוק

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 23/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (70 מנות):

3 חלבונים

180 גרם סוכר

1/4 כפית מלח

1/4 כפית אבקת קרם טרטר או 1/2 כפית מיץ לימון

לקרם:

75 גרם שוקולד חלב

75 גרם ממרח לוטוס

קישוט אפשרי:

פירורי עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים חלבונים, סוכר ומלח. מניחים לעמוד בטמפרטורת החדר במשך שעה.

2 מקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות, לקבלת קצף יציב מאוד. אחרי כ-5 דקות הקצפה מוסיפים את אבקת הטרטר / הלימון.

3 מזלפים עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ. אם נוצרים שפיצים – מיישרים אותם באצבע רטובה.

4 אם רוצים לקשט: מפזרים פירורי עוגיות לוטוס על המרנג.

5 מייבשים את המרנג בחום של 90 מעלות במשך שלוש-ארבע שעות. בודקים שהמרנג יבש לחלוטין מבפנים. מצננים ושומרים בכלי אטום היטב.

6 מכינים את הקרם: מחממים יחד בפולסים קצרים במיקרו שוקולד וממרח לוטוס. מערבבים היטב לקרם חלק. מניחים לקירור ומעבירים לשקית זילוף קטנה.

7 סמוך להגשה מצמידים זוגות של נשיקות בעזרת מעט קרם.

* אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

>> בשבוע שעבר הכנו קינוח שכבות של גבינה, לוטוס ושוקולד
>> נשנוש קטן: עוגיות גבינה מלוחות