סנדוויץ' נשיקות עם קרם שוקולד חלב ולוטוס
קינוח קטן ומתוק של סנדוויץ' מנשיקות מרנג עם מילוי של שוקולד חלב וממרח לוטוס קרמלי. התשובה הקלה למקרונים, לפחות מבחינת הלוק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (70 מנות):
3 חלבונים
180 גרם סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת קרם טרטר או 1/2 כפית מיץ לימון
לקרם:
75 גרם שוקולד חלב
75 גרם ממרח לוטוס
קישוט אפשרי:
פירורי עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים חלבונים, סוכר ומלח. מניחים לעמוד בטמפרטורת החדר במשך שעה.
2 מקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות, לקבלת קצף יציב מאוד. אחרי כ-5 דקות הקצפה מוסיפים את אבקת הטרטר / הלימון.
3 מזלפים עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ. אם נוצרים שפיצים – מיישרים אותם באצבע רטובה.
4 אם רוצים לקשט: מפזרים פירורי עוגיות לוטוס על המרנג.
5 מייבשים את המרנג בחום של 90 מעלות במשך שלוש-ארבע שעות. בודקים שהמרנג יבש לחלוטין מבפנים. מצננים ושומרים בכלי אטום היטב.
6 מכינים את הקרם: מחממים יחד בפולסים קצרים במיקרו שוקולד וממרח לוטוס. מערבבים היטב לקרם חלק. מניחים לקירור ומעבירים לשקית זילוף קטנה.
7 סמוך להגשה מצמידים זוגות של נשיקות בעזרת מעט קרם.
* אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.