אוכל
צילום׃ נועם בסט, mako אוכל

טארט גאנאש שוקולד לוטוס

מתי בפעם האחרונה הכנתם טארט שוקולד מפתה? שוקולד מריר, שמנת מתוקה וממרח לוטוס מעל קלתית חמאתית עם שקדים. לא נשמע כמו חלום? אנחנו כבר מחממים את התנור

נועם בסט | mako אוכל | פורסם 24/06/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 190 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית:

150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

75 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר

35 גרם (1/4 כוס) שקדים טחונים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית תמצית וניל

1 ביצה

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח

למלית:

130 גרם שוקולד מריר

160 גרם (2/3 כוס) שמנת מתוקה

קורט מלח

130 גרם ממרח לוטוס, מחומם מעט במיקרוגל עד למרקם נוזלי

לקישוט:

מעט קקאו, אבקת סוכר או קינמון טחון (או שלושתם)

אופן ההכנה:

1 הכנת הקלתית: בקערת מיקסר עם וו הגיטרה, מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר במהירות בינונית, עד לקבלת קרם חלק, בערך דקה. מגרדים את דופנות הקערה, מוסיפים את השקדים הטחונים, המלח ותמצית הווניל ומערבלים שוב עד לקבלת מרקם הומוגני. מערבבים פנימה את הביצה ואז את הקמח, עד שהוא נטמע כולו בתערובת ומתחיל להיווצר בצק רך (מגרדים את דופנות הקערה במידת הצורך).

2 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים מעט לאיחוד, ואז מחלקים ל-2 חלקים ושווים. עוטפים כל חלק בניילון נצמד, משטחים, ומקררים למשך שעתיים לפחות (כמות הבצק מספיקה ל-2 קלתיות, אבל יותר נוח ויעיל לעבוד עם כמות בצק גדולה יותר. את החלק השני אפשר לשמור במקרר במשך 2-3 ימים, או אפילו חודש במקפיא, עטוף היטב).

3 מרדדים חלק אחד של הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים איתו תבנית או רינג טארט בקוטר 20 ס"מ. מהדקים (מבלי למתוח) את הבצק לדפנות ולתחתית, וחותכים את שולי הבצק העודפים. דוקרים את הבצק שבתחתית עם מזלג, מניחים על מגש לאפייה ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4 מכסים את הבצק שבתבנית עם נייר אפייה או נייר אלומיניום משומן (מהדקים היטב לכל חלק ופינה) וממלאים במשקולות אפייה או שעועית/אורז יבשים. אופים את הבצק אפייה עיוורת בתנור החם כ-18 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את המשקולות ומחזירים לתנור לעוד 3 דקות, או עד שהקלתית זהובה ואפויה לחלוטין.

5 הכנת המלית: שוברים את השוקולד ומניחים בקערה. מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה, מוסיפים את המלח ושופכים על השוקולד. מניחים את ממרח הלוטוס בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל לכמה שניות, רק לקבלת מרקם נוזלי אחיד. טורפים היטב את השוקולד עם השמנת ואז מוסיפים פנימה את הלוטוס. טורפים היטב ויוצקים על הקלתית האפויה.

6 מצננים את הטארט בטמפרטורת החדר, עד שהגאנאש מתקרר לחלוטין, ואז מעבירים למקרר.

7 לפני ההגשה, מפדרים מעל קקאו, אבקת סוכר או קינמון (או כולם).

לבלוג של נועם - פצפוצים.

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות לינזר
>> כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע הקרוב