אוכל

קינוח לוטוס אישי בקלי קלות

האם כל אחד יכול להכין קינוח מפנק? רינת זוארץ, סטודנטית שמעולם לא ביקרה במטבח, החליטה לנסות את אתגר הלוטוס. מה יצא? קינוח קל ומהמם, שמגיע בכוסות אישיות ושלוש שכבות מפנקות של קרם גבינה, כל אחת בטעם אחר

נעמה רן | mako אוכל | פורסם 25/05/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.1 158 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

להרכבת הקינוח:

2 גביעי (500 גרם) גבינה לבנה 9%

1 שקית סוכר וניל

3 כפות סוכר

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

שני שליש כוס ממרח לוטוס

150 גרם עוגיות לוטוס

לציפוי:

חצי כוס מיקס אגוזים או כל קישוט אחר (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 קולים את האגוזים על מחבת ברזל או בתנור, קוצצים גס, ומניחים בצד לקירור.

2 מכינים את קרם הגבינה: טורפים את הגבינה, סוכר הווניל והסוכר. מקציפים את השמנת, מקפלים לתערובת הגבינה, ומחלקים את התערובת בין 3 קערות.

3 מכינים את קרם השוקולד: ממיסים את השוקולד המריר בזהירות במיקרוגל, מוסיפים לו כף תערובת גבינה מאחת התערובות, ומערבבים היטב. מאחדים עם יתרת הגבינה של אותה הקערה ומניחים בצד.

4 מכינים את קרם הלוטוס: מחממים את ממרח הלוטוס כ-10 שניות במיקרוגל (מצננים אם הוא חם), ומערבבים עם תכולת הקערה השנייה.

5 מכינים כוסות אישיות על מגש, ומפוררים לתוך כל אחת מהן שתי עוגיות לוטוס.

6 מעבירים כל תערובת גבינה לשקית זילוף נפרדת - סה"כ 3 שקיות (ניתן להרכיב את המנה גם ללא שקית זילוף).

7 מזלפים שכבה ראשונה מקרם השוקולד על העוגיות.

8 מזלפים שכבה שנייה של קרם הלוטוס על שכבת השוקולד.

9 מזלפים שכבה שלישית של קרם הגבינה על שכבת קרם הלוטוס.

10 מכסים בניילון נצמד, ומצננים למשך שעתיים לפחות עד להגשה. לפני ההגשה מפזרים אגוזים או כל קישוט אחר שרוצים.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים