אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, לוטוס

עוגת ביסקוויטים של פעם

עוגת הביסקוויטים שאהבנו כשהיינו ילדים, בגרסה משודרגת עם עוגיות לוטוס וקרם בשלושה טעמים שונים: רגיל, לוטוס ושוקולד

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 21/05/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת העוגיות:

400 גרם עוגיות לוטוס (4.5 אריזות של 87.5 גרם)

1 כוס חלב פושר

1 כפית קפה נמס

לקרם הבסיס:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

לקרם עוגיות הלוטוס:

3 כפות ממרח עוגיות לוטוס

לקרם השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס שמנת מתוקה

לציפוי השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את החלב והקפה. טובלים עוגייה אחר עוגייה ומניחים זו ליד זו בתבנית מלבנית בגודל 20X25 ס"מ, עד שהתחתית מכוסה.

2 קרם הבסיס: מקציפים את השמנת המתוקה. במהלך ההקצפה מוסיפים את החלב, הסוכר והפודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מחלקים את הקצפת לשלוש קערות.

3 לקרם הלוטוס: מוסיפים לאחת מקערות הקצפת את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.

4 לקרם השוקולד: שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמנת וממיסים בהדרגה במיקרוגל עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים לקערת קצפת אחרת ומערבבים היטב.

5 הרכבת העוגה: יוצקים על העוגיות שבתבנית את הקצפת (ללא תוספות) ומיישרים. טובלים עוד עוגיות בחלב ויוצרים מהן שכבה שנייה. יוצקים עליהן את קרם הלוטוס ומיישרים. מניחים עליו שכבה נוספת של עוגיות טבולות. יוצקים את קרם השוקולד. מניחים עליו שכבה רביעית ואחרונה של עוגיות.

6 הציפוי: ממיסים בהדרגה במיקרוגל את השוקולד והשמנת, עד שניתן לערבב אותם לקרם אחיד. יוצקים על העוגה, מכסים אותה ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים