עוגת גבינה ושוקולד לבן, עם ממרח לוטוס
עוגת לוטוס קלילה שמצליחה לשלב בתוכה פעמיים עוגיות לוטוס קרמליות - גם בתחתית הפירורית וגם בציפוי עם ממרח לוטוס. כיף של עוגה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לבסיס:
2 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים
75 גרם חמאה מומסת
לקרם גבינה ושוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
25 גרם חמאה
1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%
1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
לציפוי:
150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבסיס של עוגת הלוטוס: מערבבים עוגיות וחמאה מומסת לתערובת לחה, מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.
2 מכינים את הקרם: ממיסים במיקרוגל שוקולד, חלב וחמאה. מערבבים לקבלת תערובת נוזלית ומצננים מעט.
3 שמים גבינות ואבקת אינסטנט פודינג בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וטורפים במטרפה ידנית לבלילה חלקה.
4 מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה בשלושה מחזורים.
5 מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה. יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. שומרים במקרר למשך הלילה.
6 מכינים את הציפוי ומצפים: מניחים ממרח לוטוס בקערה ומחממים כמה שניות במיקרוגל עד שהוא נוזלי. מערבבים היטב ויוצקים על עוגת הלוטוס הקרה – מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את פניה באופן אחיד. מחזירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.
>> והנה מתכון לעוגת גבינה פירורים, שתמיד טוב שיהיה לכם