אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

שושני שמרים במלית לוטוס וקינמון

הגשם מתקרב וזה אומר דבר אחד (בגזרת המתוקים): זמן לשמרים. חן שוקרון מביאה לכם עוגת פרווה עסיסית ומשגעת שאפשר "לטבען" בקלי קלות

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 29/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח

1 כפית (6 גרם) מלח

2 כפות (25 גרם) סוכר

1 כף שמרים יבשים או 1/2 שקית (25 גרם) שמרית

3 כפות (45 מ"ל) שמן קנולה

2 כפות (45 גרם) דבש

1 ביצה טרופה

3/4 כוס + 2 כפות (210 מ"ל) מים פושרים

למלית:

1/2 צנצנת (200 גרם) ממרח לוטוס

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

2 כפיות קינמון טחון

לזיגוג:

2 כפות ממרח לוטוס

2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

2 כפות (30 מ"ל) מים חמים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את השמן, דבש וביצה. את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. במידת הצורך מוסיפים עוד כף או שתיים של מים. לשים את הבצק כ-10 דקות ועד שהוא הופך רך, חלק וגמיש. משמנים קלות קערה נקייה ומגלגלים בתוכה את הבצק כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי.

2 מערבבים בקערית יחד את הסוכר והקינמון.

3 יוצרים צורה ומתפיחים: מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים אותו לריבוע דק בגודל 50X50 ס"מ. מסירים את הקצוות הלא אחידים. מורחים שכבה דקה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל באופן אחיד את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הבצק לרולדה מהודקת, מסירים שוב את הקצוות הלא אחידים. חותכים את הרולדה ל-14 חתיכות שוות בעוביין. מניחים את שושני הבצק בשתי תבניות אינגליש קייק משומנות כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות. מחממים את התנור ל-175 מעלות.

4 אופים את שושני השמרים כ-25 דקות ועד שהם תפוחים מאוד וזהובים.

5 לקראת סוף האפייה מכינים את הזיגוג: מערבבים יחד את ממרח הלוטוס, אבקת הסוכר והמים בקערית עד לקבלת תערובת משחתית. עם צאת העוגות מהתנור מברישים אותן במעט מהזיגוג. מצננים לפני ההגשה.

* שומרים את העוגות בטמפרטורת החדר עד יומיים כשהן עטופות היטב.

* העוגות פרווה וניתן להפוך אותן גם לטבעוניות ע"י השמטה של הביצה מהבצק (במקרה כזה יהיה צורך בכמות של כף-שתיים נוספות של נוזלים) והחלפת הדבש בסילאן. 

בקרו בבלוג של חן

במתכון "פבלובה לוטוס" שפורסם בשבוע שעבר חלה טעות. ממרח לוטוס מכיל גלוטן, ולכן המתכון גם כן מכיל גלוטן, ולא כפי שנכתב.

>> ועכשיו הנה היא: פבלובה לא מהעולם הזה
>> יונתן רושפלד, חיים כהן ואייל שני: האיחוד