אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

גלידוניות וניל ולוטוס ב-5 מרכיבים

אוהבים גלידוניות? מתים על קינוחים פשוטים? הגעתם למקום הנכון. הניחו רגע לגרסה הקנויה והממכרת, ובואו לדאוג לעצמכם עם קינוח ביתי מושלם ומינימום מרכיבים. הרווחתם

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 26/07/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 547 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

330 מ"ל (גביע ושליש) שמנת מתוקה

200 גרם (חצי פחית) חלב מרוכז

150 גרם עוגיות לוטוס, קצוצות גס

350 גרם שוקולד מריר, קצוץ

3 כפות שמן צמחי

אופן ההכנה:

1 מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. שמים את החלב המרוכז ועוגיות הלוטוס בקערה, ומערבבים פנימה את הקצפת בתנועות קיפול.

2 משטחים את התערובת בתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ (מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה), ומקפיאים למשך הלילה.

3 פורסים את הגלידה בזריזות לקוביות של כ-4 ס"מ בעזרת סכין חדה, ומחזירים להקפאה עד להתייצבות מלאה. מסדרים את הקוביות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושומרים במקפיא (חשוב שקוביות הגלידה יהיו קפואות היטב לפני שמצפים אותן).

4 ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד המריר, מוסיפים שמן ומערבבים. מצננים עד שהשוקולד אינו חם למגע אך עדיין נוזלי.

5 מניחים את קוביות הגלידה על מזלג (אחת בכל פעם), וטובלים בשוקולד המומס. מניחים מיד על התבנית (חשוב לעבוד במהירות ובחדר ממוזג היטב). מעבירים להקפאה לכמה שעות עד להתייצבות מלאה.

* בימי הקיץ הלוהטים מומלץ לעבוד בחדר ממוזג, ולוודא שהמקפיא מכוון להקפאה מקסימלית כדי שהגלידה תהיה יציבה כמה שיותר. 

לבלוג של ענבל - פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר התפנקנו על טארט נהדר

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים