אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

קוביות קרמבו שוקו-קוקוס

קינוח עם סטייל של קרמבו, אבל כל השאר - רמה אחרת: תחתית לוטוס פריכה, מלית שוקולד דחוסה ועשירה כמו שאנחנו אוהבים, ציפוי של מרנג קטיפתי וטעמים עדינים של קוקוס. כל כך טעים - שאף אחד לא ירגיש שזה פרווה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 22/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

160 גרם (שני שליש חבילה) עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים

40 גרם (4 כפות) קוקוס טחון

50 גרם שמן קוקוס, מומס

רבע כפית מלח

למלית שוקולד קוקוס:

250 גרם שוקולד מריר, קצוץ

250 מ"ל (שני שליש פחית) קרם קוקוס

קורט מלח

למרנג:

3 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר

180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר

רבע כפית מלח

חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חומרי התחתית, ומהדקים בכף לתבנית מרובעת של 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.

2 בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את חומרי המלית ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, יוצקים על התחתית ומקפיאים לשעתיים להתייצבות.

3 שמים את החלבונים, הסוכר והמלח בקערת המיקסר, ומניחים את הקערה מעל בן מארי (סיר ובו מים רותחים). מחממים את המרנג תוך כדי טריפה במטרפה ידנית 3-4 דקות, עד לקבלת קצף לבן וחמים למדי (מי שיש לו מדחום יכול למדוד 65 מעלות). מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים 8-10 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים קלות.

4 משטחים את המרנג בתבנית בעזרת כף בצורה חופשית, מקררים לרבע שעה וחותכים לקוביות. אם רוצים צורבים קלות את המרנג בעזרת ברנר, או צריבה קצרצרה ממש בגריל חם מאוד.

*ניתן להכין את העוגה גם בגרסה חלבית, עם חמאה במקום שמן קוקוס ושמנת מתוקה במקום קרם קוקוס. 

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בפעם שעברה הכנו פופ טארטס ביתיים עם בננה ולוטוס