קוביות קרמבו שוקו-קוקוס
קינוח עם סטייל של קרמבו, אבל כל השאר - רמה אחרת: תחתית לוטוס פריכה, מלית שוקולד דחוסה ועשירה כמו שאנחנו אוהבים, ציפוי של מרנג קטיפתי וטעמים עדינים של קוקוס. כל כך טעים - שאף אחד לא ירגיש שזה פרווה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתחתית:
160 גרם (שני שליש חבילה) עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים
40 גרם (4 כפות) קוקוס טחון
50 גרם שמן קוקוס, מומס
רבע כפית מלח
למלית שוקולד קוקוס:
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
250 מ"ל (שני שליש פחית) קרם קוקוס
קורט מלח
למרנג:
3 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
רבע כפית מלח
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את חומרי התחתית, ומהדקים בכף לתבנית מרובעת של 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
2 בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את חומרי המלית ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, יוצקים על התחתית ומקפיאים לשעתיים להתייצבות.
3 שמים את החלבונים, הסוכר והמלח בקערת המיקסר, ומניחים את הקערה מעל בן מארי (סיר ובו מים רותחים). מחממים את המרנג תוך כדי טריפה במטרפה ידנית 3-4 דקות, עד לקבלת קצף לבן וחמים למדי (מי שיש לו מדחום יכול למדוד 65 מעלות). מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים 8-10 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים קלות.
4 משטחים את המרנג בתבנית בעזרת כף בצורה חופשית, מקררים לרבע שעה וחותכים לקוביות. אם רוצים צורבים קלות את המרנג בעזרת ברנר, או צריבה קצרצרה ממש בגריל חם מאוד.
*ניתן להכין את העוגה גם בגרסה חלבית, עם חמאה במקום שמן קוקוס ושמנת מתוקה במקום קרם קוקוס.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות