אוכל
צילום׃ נועם בסט, mako אוכל

רולדת לוטוס פרווה

רוצים להכין קינוח משגע, שיכול להתאים אחרי כל ארוחה - חלבית או בשרית? זה המתכון בשבילכם, וזה גם הזמן להיזכר אין מכינים קצפת צמחונית (וטבעונית) לגמרי, מפחית של קרם קוקוס

נועם בסט | mako אוכל | פורסם 18/03/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לרולדה:

3 ביצים בגודל L

90 גרם סוכר (1/2 כוס פחות כף)

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כף מים חמים

90 גרם קמח (1/2 כוס + 2 כפות)

10 גרם קורנפלור (כף גדושה)

אבקת סוכר, לגלגול הרולדה

לקרם הלוטוס:

פחית קרם קוקוס 20% אחוזי שומן, ששהתה במקרר לפחות 6 שעות

200 גרם ממרח לוטוס

לקישוט:

מעט אבקת סוכר

מעט קינמון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקרם: פותחים את הפחית מהצד התחתון שלה דווקא, ושופכים ממנה בזהירות את המים. כך יישאר בפחית רק קרם הקוקוס הסמיך והמרוכז, שנפרד מהנוזלים בזמן הקירור. מעבירים את הקרם לקערה (או לקערת המיקסר) ומקציפים לקצפת יציבה (הכל על קצפת פרווה מחלב קוקוס – כאן).

2 בקערה גדולה אחרת מערבבים קלות את ממרח הלוטוס במרית.

3 מערבבים שליש מקצפת הקוקוס עם ממרח הלוטוס, ואז מקפלים בעדינות פנימה חצי מהקצפת שנשארה. כשהיא נטמעת בתערובת מוסיפים את החצי השני של הקצפת, ומערבבים שוב בתנועות קיפול. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

4 העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית גדולה של תנור (בערך 30*35 ס"מ) ומרפדים בנייר אפייה. משמנים גם את נייר האפייה.

5 מקציפים את הביצים, הסוכר, סוכר הווניל והמלח במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר, תפוח ויציב – לפחות 5 דקות במיקסר חזק.

6 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תמצית הווניל ואת המים החמים.

7 מנפים פנימה את הקמח והקורנפלור ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהם נטמעים. נזהרים לא לקפל יותר מדי, כדי לא לאבד מהנפח של התערובת.

8 משטחים את התערובת בעזרת מרית או פאלטה בתבנית המרופדת והמשומנת ואופים 8-10 דקות, עד שהעוגה זהובה, נפרדת מדופנות התבנית ומרגישה קפיצית למגע.

9 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את משטח העבודה לגלגול הרולדה: משטחים נייר אפייה גדול על משטח העבודה ומפזרים עליו אבקת סוכר בנדיבות (נייר האפייה מונע מהעוגה להידבק לעצמה בזמן הגלגול, ואבקת הסוכר מונעת מהעוגה להידבק לנייר האפייה).

10 כשהעוגה מוכנה מוציאים את התבנית מהתנור, מחזיקים בקצות הנייר ומוציאים מהתבנית. הופכים את העוגה, עם נייר האפייה, על נייר האפייה המכוסה באבקת סוכר. מסירים בעדינות את נייר האפייה שמעל העוגה ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות על העוגה.

11 מגלגלים את העוגה – בעודה חמה – מהצד הצר, עם נייר האפייה, לרולדה הדוקה. מקררים את העוגה המגולגלת לחלוטין לפני שממלאים בקרם.

12 מרכיבים את הרולדה: פותחים את הרולדה בעדינות (הרולדה לא תשתטח לפלטה ישרה לגמרי, וזה בסדר. אין צורך לנסות ליישר את הקצוות). מסירים את נייר האפייה ומורחים את הקרם באופן שווה. מגלגלים שוב. מעבירים בעדינות לצלחת הגשה.

13 מקררים את הרולדה במקרר למשך 4 שעות לפחות, כדי לתת לקרם זמן להתייצב ולטעמים להתאחד.

14 לפני ההגשה, בוזקים מעל מעט אבקת סוכר וקינמון.

להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן

>> מסובך לכם? נסו את המתכון של השבוע שעבר

>> והנה אמפנדס פטריות לצמחונים (וגם טבעונים)