אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

שוקולד לוטוס ב-5 דקות

כמה אנחנו אוהבים את הממתקים הביתיים שמשאירים את כולם עם הלסת שמוטה - ואם השקענו בהם רק 5 דקות אז בכלל. קבלו אותו: שוקולד עם נגיעות של לוטוס, שהכנתם לגמרי לבד - וממש בקלות

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 08/07/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם שוקולד מריר

2 כפות ממרח לוטוס

לקישוט:

פירורי עוגיות לוטוס

פטל מיובש

שבבי קוקוס

אופן ההכנה:

1 ממיסים 150 גרם מהשוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לגמרי.

2 מוסיפים את 50 הגרמים הנותרים של השוקולד ומערבבים היטב במשך כדקה עד שמתקבל שוקולד מומס, סמיך וחלק.

3 מניחים נייר אפייה על קרש חיתוך ויוצקים עליו את השוקולד המומס. מיישרים את השוקולד בעזרת לקקן, שפכטל או הצד הקהה של סכין למלבן בגודל כ-27 על 20 ס"מ ובעובי 2-3 מ"מ.

4 מחממים במיקרוגל את ממרח הלוטוס כ-20 שניות עד שהוא מתרכך, ומעבירים לשקית זילוף קטנה.

5 מזלפים עיגולים קטנים של ממרח לוטוס על מלבן השוקולד ובעזרת קיסם עץ יוצרים צורות שיש.

6 מפזרים מעל את פירורי העוגיות, הפטל המיובש ו/או שבבי הקוקוס.

7 מעבירים לקירור של לפחות חצי שעה, חותכים או שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות:

• אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן.

• הוספת השוקולד המוצק לשוקולד המומס היא תהליך טמפרור בסיסי שנועד לגרום לשוקולד להיות עמיד יותר בטמפרטורת החדר. בקיץ עדיין מומלץ לשמור אותו במקרר.

• הצעות נוספות לקישוט השוקולד: פיסטוק, אגוזים ושקדים קצוצים; חמוציות, צימוקים ופירות יבשים חתוכים; סוכריות צבעוניות.

לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי

להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן.

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גלידה לוטוס משגעת

>> והנה ארטיק שוקו-שוקו שמכינים לבד!