שוקולד לוטוס ב-5 דקות
כמה אנחנו אוהבים את הממתקים הביתיים שמשאירים את כולם עם הלסת שמוטה - ואם השקענו בהם רק 5 דקות אז בכלל. קבלו אותו: שוקולד עם נגיעות של לוטוס, שהכנתם לגמרי לבד - וממש בקלות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח לוטוס
לקישוט:
פירורי עוגיות לוטוס
פטל מיובש
שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
1 ממיסים 150 גרם מהשוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לגמרי.
2 מוסיפים את 50 הגרמים הנותרים של השוקולד ומערבבים היטב במשך כדקה עד שמתקבל שוקולד מומס, סמיך וחלק.
3 מניחים נייר אפייה על קרש חיתוך ויוצקים עליו את השוקולד המומס. מיישרים את השוקולד בעזרת לקקן, שפכטל או הצד הקהה של סכין למלבן בגודל כ-27 על 20 ס"מ ובעובי 2-3 מ"מ.
4 מחממים במיקרוגל את ממרח הלוטוס כ-20 שניות עד שהוא מתרכך, ומעבירים לשקית זילוף קטנה.
5 מזלפים עיגולים קטנים של ממרח לוטוס על מלבן השוקולד ובעזרת קיסם עץ יוצרים צורות שיש.
6 מפזרים מעל את פירורי העוגיות, הפטל המיובש ו/או שבבי הקוקוס.
7 מעבירים לקירור של לפחות חצי שעה, חותכים או שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
• אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן.
• הוספת השוקולד המוצק לשוקולד המומס היא תהליך טמפרור בסיסי שנועד לגרום לשוקולד להיות עמיד יותר בטמפרטורת החדר. בקיץ עדיין מומלץ לשמור אותו במקרר.
• הצעות נוספות לקישוט השוקולד: פיסטוק, אגוזים ושקדים קצוצים; חמוציות, צימוקים ופירות יבשים חתוכים; סוכריות צבעוניות.
לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי
להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן.
>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים