אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

בלונדיז לוטוס

כשזה מגיע לעוגות האלה - בלונדיז עם שוקולד לבן ולוטוס - הסבלנות משתלמת. המתינו יום אחד לפני שאתם טועמים, מילה שלנו - רק טוב ייצא לכם מזה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 10/09/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

200 גרם שוקולד לבן

200 גרם חמאה

1/4 כפית מלח

4 ביצים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח

150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1.במיקרו ממסים יחד שוקולד, חמאה ומלח בפולסים קצרים. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.

2 טורפים את הביצים היטב ומוסיפים אותן, את הסוכר ואת הוניל לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.

3 מוסיפים קמח ומערבבים מעט, רק עד שהקמח נבלע בתערובת.

4 מעבירים כוס אחת מהבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים אליה את ממרח הלוטוס ומערבבים.

5 יוצקים את התערובת הלבנה לתבנית משומנת בגודל 20 על 30 ס"מ. יוצקים כפות מתערובת הלוטוס בפיזור על פני כל התבנית. בעזרת ידית הכף יוצרים דוגמאת שיש.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מקררים וחותכים לריבועים.

• הבלונדיז טעימות יותר יום לאחר הכנתן.

* אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים 

>> בשבוע שעבר חגגנו על ממתק שוקולד ולוטוס

>> מתכונים לראש השנה