פיצה מתוקה עם לוטוס
כך תכבשו את הסוכה. או בעצם, כך תכבשו ילדים לאורך כל השנה. או בעצם - גם מבוגרים. זה מה שנקרא מתכון מנצח, וכמה שהוא פשוט, זה פשוט לא להאמין: פיצה מתוקה מבצק לוטוס קליל ופריך, עם ציפוי גנאש וכל מה שמתחשק
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפיצה:
100 גרם חמאה רכה
חצי כוס ממרח לוטוס, מומס
רבע כוס סוכר (לבן או חום)
1 ביצה
2 כוסות קמח
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן
3 כפות שמנת מתוקה
תאנים, ענבים, מרשמלו, פצפוצי שוקולד או כל תוספת מתוקה שמתחשק
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את החמאה וממרח הלוטוס עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה (אפשר במיקסר עם וו גיטרה, אבל אפשר גם ידנית).
3 מוסיפים את הסוכר והביצה ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בתערובת.
4 מנפים פנימה את הקמח ומערבבים. מתחילים במיקסר/בכף, ואז מעבירים לשיש מקומח ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים במרקם פלסטלינה. אם הבצק רך מדי, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כחצי שעה.
5 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר כ-30 ס"מ, ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית. אופים 10-15 דקות, עד שהפיצה משחימה ונהיית פריכה. מוציאים מהתנור ומקררים טיפה.
6. מחממים במיקרוגל את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה, ומערבבים עד שמתקבל גנאש סמיך.
7 מורחים את הגנאש על הפיצה ומפזרים את התוספות. חותכים למשולשים ומגישים.
* את השאריות, אם ישנן, שומרים במקרר בכלי אטום.
לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי
>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים