אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

פיצה מתוקה עם לוטוס

כך תכבשו את הסוכה. או בעצם, כך תכבשו ילדים לאורך כל השנה. או בעצם - גם מבוגרים. זה מה שנקרא מתכון מנצח, וכמה שהוא פשוט, זה פשוט לא להאמין: פיצה מתוקה מבצק לוטוס קליל ופריך, עם ציפוי גנאש וכל מה שמתחשק

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 30/09/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפיצה:

100 גרם חמאה רכה

חצי כוס ממרח לוטוס, מומס

רבע כוס סוכר (לבן או חום)

1 ביצה

2 כוסות קמח

לציפוי:

100 גרם שוקולד לבן

3 כפות שמנת מתוקה

תאנים, ענבים, מרשמלו, פצפוצי שוקולד או כל תוספת מתוקה שמתחשק

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את החמאה וממרח הלוטוס עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה (אפשר במיקסר עם וו גיטרה, אבל אפשר גם ידנית).

3 מוסיפים את הסוכר והביצה ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בתערובת.

4 מנפים פנימה את הקמח ומערבבים. מתחילים במיקסר/בכף, ואז מעבירים לשיש מקומח ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים במרקם פלסטלינה. אם הבצק רך מדי, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כחצי שעה.

5 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר כ-30 ס"מ, ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית. אופים 10-15 דקות, עד שהפיצה משחימה ונהיית פריכה. מוציאים מהתנור ומקררים טיפה.

6. מחממים במיקרוגל את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה, ומערבבים עד שמתקבל גנאש סמיך.

7 מורחים את הגנאש על הפיצה ומפזרים את התוספות. חותכים למשולשים ומגישים.

* את השאריות, אם ישנן, שומרים במקרר בכלי אטום.

לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים 

>> בפעם הקודמת הכנו טארט תפוחים עם קצפת קינמון שאתם בטוח רוצים גם 

>> והנה גם פופקורן מתוק הכי זריז שיש

>> מלא מתכונים לסוכות