צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל
לוטוס קאפס
קינוח מרשים בשני צבעים (ועוד באלכסון!) שמכינים בפחות מחצי שעה: מערבבים קרם גבינה עשיר, מוסיפים קרם לוטוס קליל ומכניסים למקרר. עוגיית לוטוס אחת בכל כוס - וזהו, יש לכם קינוח כוסות כיפי, קליל וטעים טעים
ענבל לביא | mako אוכל
| פורסם 21/05/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לקרם גבינה:
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%-30%
70 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
לקרם לוטוס:
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה
200 גרם (שלושת רבעי כוס) ממרח לוטוס
לעיטור:
עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
1 מקציפים היטב במערבל חשמלי את חומרי קרם הגבינה לקבלת קרם יציב.
2 משעינים את כוסות הקינוח באלכסון בתוך תבנית מאפינס, מחלקים את הקרם בין הכוסות ומשטחים בעזרת מרית קטנה או סכין לקבלת צורה אלכסונית.
3 מקציפים במערבל חשמלי את חומרי קרם הלוטוס לקבלת קרם יציב. מעמידים את כוסות הקינוח, וממלאים מיד את חצי הכוס שנותרה בקרם.
4 מעבירים לקירור לכמה שעות להתייצבות.
5 לפני ההגשה נועצים עוגייה שלמה בכל כוס.