צילום׃ כפיר חרבי, לוטוס
עוגיות מוקה-שוקולד במילוי לוטוס
עוגיות סנדוויץ' פריכות וטעימות, שמחוברות זו לזו בשכבה נאה של ממרח לוטוס. אם כבר פינוק - אז עד הסוף
עמית דונסקוי | לוטוס
| פורסם 21/05/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
240 גרם חמאה רכה
1כוס ו-3/4 כוסות (350 גרם) סוכר חום
2 ביצים
1/4 2 כוסות (310 גרם) קמח
1 כפית קפה נמס
1 כף אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
250 גרם שוקולד צ'יפס מריר
1/2 צנצנת ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה 3 תבניות.
2 מקציפים את החמאה והסוכר למרקם קרמי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה.
3 מנפים לקערה נפרדת את הקמח, הקפה, הקקאו והסודה לשתייה. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים קצרות בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים מעט, לפיזור.
4 בעזרת שתי כפיות (או בכף אפייה, לצורה יפה במיוחד), מניחים תלוליות מהבצק בתבנית. שומרים על מרווחים ביניהן. אופים כ-15 דקות, או עד השחמה. מוציאים ומצננים.
5 מורחים ממרח לוטוס (בכף או דרך שק זילוף) על מחצית מהעוגיות. סוגרים בעוגייה נוספת ומגישים.