אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, לוטוס

עוגיות מוקה-שוקולד במילוי לוטוס

עוגיות סנדוויץ' פריכות וטעימות, שמחוברות זו לזו בשכבה נאה של ממרח לוטוס. אם כבר פינוק - אז עד הסוף

עמית דונסקוי | לוטוס | פורסם 21/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

240 גרם חמאה רכה

1כוס ו-3/4 כוסות (350 גרם) סוכר חום

2 ביצים

1/4 2 כוסות (310 גרם) קמח

1 כפית קפה נמס

1 כף אבקת קקאו

1 כפית אבקת סודה לשתייה

250 גרם שוקולד צ'יפס מריר

1/2 צנצנת ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה 3 תבניות.

2 מקציפים את החמאה והסוכר למרקם קרמי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה.

3 מנפים לקערה נפרדת את הקמח, הקפה, הקקאו והסודה לשתייה. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים קצרות בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים מעט, לפיזור.

4 בעזרת שתי כפיות (או בכף אפייה, לצורה יפה במיוחד), מניחים תלוליות מהבצק בתבנית. שומרים על מרווחים ביניהן. אופים כ-15 דקות, או עד השחמה. מוציאים ומצננים.

5 מורחים ממרח לוטוס (בכף או דרך שק זילוף) על מחצית מהעוגיות. סוגרים בעוגייה נוספת ומגישים.